Diyarbakır’da evleri yıkılan vatandaş isyanda; Nereye gidelim?

Diyarbakır’da evleri yıkılan vatandaş isyanda; Nereye gidelim?
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yıkım kararı verdiği Fabrika Mahallesi’nde evlerinden çıkarılan vatandaşlar, yıkım kararına tepki gösterdi. Kış günü dışarıda kalarak mağdur olduklarını vurgulayan mahalle sakinleri “Hepimizin evini yıkıyorlar, nereye gidelim?” diye sordu.

Diyarbakır’da evleri yıkılan vatandaş isyanda; Nereye gidelim? Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yıkım kararı verdiği Fabrika Mahallesi’nde evlerinden çıkarılan vatandaşlar, yıkım kararına tepki gösterdi. Kış günü dışarıda kalarak mağdur olduklarını vurgulayan mahalle sakinleri “Hepimizin evini yıkıyorlar, nereye gidelim?” diye sordu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021 yılında “kamulaştırma” kararı verilen Yenişehir ilçesi Fabrika Mahallesi'ndeki 20 evin yıkımına dün sabah itibariyle başlandı. 18 hak sahibi, yaratılmaya çalışılan mağduriyete karşı hukuk yoluna başvursa da polis ve zabıta eşliğinde mahalledeki evler boşaltıldı.

‘Ben şimdi nereye gideyim’

Mahallelilerden Abdurrahim Kurt, sabahın erken saatlerinde evlerine baskın yapıldığını belirterek, "Bize yüzden 100 bin lira vereceklerini söylüyorlar. 2 engelli çocuğum var, ben şimdi nereye gideyim? Seçim zamanı gelince oy istemeyi biliyorlar. Burada 25 tane ev var, bu kışın ortasında nereye gideceğiz?" diye sordu.

'Ev versinler çıkalım'

Yaklaşık 3 yıldır belediyenin evlerini yıkmak istediğini belirten Besra Kaçmaz, "100 bin lira para vereceklermiş. Hepimizin evini yıkıyorlar, bu karda kışta nereye gidelim? Asgari ücretle biz nasıl geçinelim? Para da istemiyoruz. Belediye bize hakkımızı versin, ev versin ki biz de çıkalım. 15-20 bin lira maaş alıyoruz ama kiralar 10 bin liradan başlıyor" diye konuştu.

‘Polislerle kapıya dayandılar’

Hak sahibi Hatun Kurt da “Kış ortasında evimizi yıkıyorlar. Gidecek bir ev yok, biz ne yapalım? Yol istediler yaptık, ona rağmen yol için evimizi yıkıyorlar. Belediye bize hiç bir şey vermiyor. Evlerimizi yıkmak için sabahın köründe polislerle kapımıza dayandılar. Biz burada üç aileyiz. 100 bin lira para vermişler, biz bu parayla tavuklara bile ev yapamayız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.