Diyarbakır’da festival: Bu yıl da Kürtçe yok!

Diyarbakır’da festival: Bu yıl da Kürtçe yok!
 Muhabir
Diyarbakır’da düzenlenen Sur Kültür Yolu Festivali 12-20 Ekim tarihleri arasında başlayacak. Bakanlık duyuruyu Kürtçe yaptı ancak Kürtçe müzik yapan sanatçılara yer vermedi.

AMİDA HABER - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Diyarbakır’da bu yıl 2’inci düzenlenecek olan Sur Kültür Yolu Festivali 12 Ekim’de başlayacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı duyuru afişlerinde Kürtçeyi de kullandı.

Yanlış yazıldı

sur-kultur-yolu-festivali.jpg

Bakanlığın afişinde “Kültür ve sanata buyurun” ifadeleri “Ji çanda û hunerê ra kerem ke” şekilde yer aldı. İfadenin “Ji çand û hûnerê re kerem ke” şeklinde yazılması gerekiyordu. Festival programında bu yıl da Kürtçe müzik yapan sanatçılara yer verilmedi.

9 gün sürecek

12 Ekim’de başlayacak festival 20 Ekim’e kadar sürecek. 9 gün sürecek olan festival Türkiye'nin dört bir yanından getirilen ünlü sanatçıların konserleriyle başlayacak. Farklı yer ve mekanlarda, konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar yüzlerce etkinlik düzenlenecek. Festival boyunca her gün farklı bir sanatçı sahne alacak.

Murat Boz, Alişan…

Konserde sahne alacak olan sanatçıların isimleri ise şu şekilde:

12 Ekim: Murat Boz

13 Ekim: Ferhat Göçer

14 Ekim: Ebru Yaşar

15 Ekim: Fatma Turgut

16 Ekim: Emircan İğrek

17 Ekim: Merve Özbey

18 Ekim: Gökhan Türkmen

19 Ekim: Debublüman

20 Ekim: Alişan

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.