Diyarbakır’da Filistin’e dalgıçlı destek: Su altında bayrak açtılar

Diyarbakır’da Filistin’e dalgıçlı destek: Su altında bayrak açtılar
Diyarbakır'da Dicle Su Sporları Kulübüne üye dalgıçlar, İsrail'in saldırılarını protesto etmek ve Filistin’e destek vermek için Eğil ilçesindeki Dicle Baraj Gölü'ne dalış yaptı. Dalgıçlar su altına Filistin ve Türk bayrağı açtı.

AMİDA HABER - Diyarbakır'da Kur'an-ı Kerim'de isimleri geçen Zülkifl ve Elyesa peygamberler dahil 9 peygamberin defnedildiğine inanılan Eğil, baraj gölünde, dalgıçlar dalış yaparak İsrail'in Gazze'ye saldırılarını su altında Filistin bayrağı açarak protesto etti.

filistin-bayrak-diyarbakir1.jpg

Dicle Su Sporları Kulübüne üye dalgıçlar baraj gölüne İsrail'in saldırılarını protesto etmek, Filistin'e destek mesajı vermek amacıyla dalış yaptı.

Dalgıçlar, su üstünde ve dalış yaptıkları 30 metre derinlikte Türk ve Filistin bayrağı açtı.

‘Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek istedik’

filistin-bayrak-diyarbakir2.jpg

Dicle Su Sporları Kulübü Başkan Yardımcısı Ömer Babrak, burada İsrail'in Gazze'ye saldırılarına karşı bir farkındalık oluşturmak için dalış yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Bu dalışımızda hem Türk bayrağı hem de Filistin bayrağı açarak Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek istedik. İsrail'in barbarca saldırılarına karşı elimizden bu geliyor." dedi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum