Diyarbakır'da fırıncı esnafı raydan çıktı: Ekmek fiyatına rekor zam talebi!

Diyarbakır'da fırıncı esnafı raydan çıktı: Ekmek fiyatına rekor zam talebi!
 Muhabir
Diyarbakır’daki bazı fırıncılar ekmeği 22 TL yapmayan oda yönetimine karşı imza kampanyası başlattı. Fırıncılar mevcut başkanın değişmesini istiyor.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da Eylül ayından beri başlayan “ekmeğe zam krizi” büyüyerek devam ediyor. Eylül ayında ekmek fiyatının 15 TL’den 18 TL’ye yükseldiği Diyarbakır’da fırıncı esnafı 20 TL istemişti, ancak komisyon bu fiyatı yüksek bularak reddetmişti.

ekmek2.jpg

Zam talebi yerine getirilmeyen fırıncı esnafı, sorunlarına kulak tıkayan, istenen zammı yapmayan Fırıncılar Odası Başkanı Emin Güngör’e karşı imza kampanyası başlattı. Fırıncıların talebi mevcut yönetimin görevden alınması, ekmeğin fiyatının 18 TL’den 22 TL’ye yükseltilmesi.

‘Sözlü olarak talep edildi’

2024/07/21/esnaf-dostu-alican-ebedinoglu.jpg

Konuyla ilgili Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, “Zam için imza kampanyası başlatıldı. Yazılı olarak değil de, 22 TL olması için sözlü talep geldi. Diyarbakır’da ciddi bir nüfus var. Bir ailede 5-6 çocuk var. Buğday bölgesiyiz.

ekmek.jpg

Hakkari ile Karadeniz ile aynı değiliz. Biz esnafımızı düşünüyoruz ama vatandaşı da düşünmek zorundayız. İmza kampanyasının başlatılması yanlış. Başkanın değişmesi ile fiyat değişmez ki. Biz zam kararı alırken, bütün maliyetleri hesaplıyoruz. Maliyetler yüksek doğru, ekmek 20 TL olabilir bugünlerde, ama 22 TL yüksek bir rakam. Komisyondan geçeceğini düşünmüyorum.”

‘Tarifeyi sürekli değiştiremeyiz’

2024/09/07/diyarabkir-ekmek.jpg

Diyarbakır Fırıncılar Odası Başkanı Emin Güngör ise imza kampanyası ile ilgili şunları söyledi: “Biz zam yaptıktan sonra un fiyatları 770-780 TL’ye kadar yükseldi. Bir çuval una bir seferde yüzde 30 zam gelirse esnafın belini büker. Ekmek için fiyat tarifesi ortadadır. Bunun dışına kimse çıkamaz.

2024/05/16/ekmek-zam1.jpg

Hukuki boyutta herhangi bir eksiklik yok. Haklı talepleri yerine getiriyoruz. Doğrudur maliyet yükselmiş, ama bizim tarifeyi kısa sürelerle değiştirme şansımız yok. Bütün ürünleri serbest piyasadan alıyoruz ama ürünlerimizi tarifeden satıyor. Yanlış buradan başlıyor.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.