Diyarbakır’da gelişi güzel atılan çöpler çocukların sağlını tehdit ediyor

Diyarbakır’da gelişi güzel atılan çöpler çocukların sağlını tehdit ediyor
 Muhabir
Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi’ndeki Ali Kuşçu Ortaokulu'ndaki çöplerin gelişi güzel atılması çocukların sağlığını tehdit ediyor.

AMİDA HABER - Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde bulunan Ali Kuşçu Ortaokulu’nda yığılmış ve üç gündür toplanılmayan çöpler öğrencilerin sağlığını tehdit ediyor. Okul idaresi tarafından toplanan çöplerin gelişi güzel okul önüne bırakılması velilerin tepkisine neden oldu.

okul-ek.png

‘Okul müdürü kayıtsız kalıyor’

whatsapp-image-2024-09-28-at-11-54-34.jpeg

Amida Haber’e ulaşan bir öğrenci velisi, okul girişinde günlerdir bekleyen çöplerin çocuklarının sağlığını riske attığını belirtti. Okul çevresinde çöp konteynerlerinin bulunmadığını belirten bazı veliler, “Üç gündür çocuğumu okula götürürken, okul girişinde aynı çöplerin bekletildiğini fark ettim. Çocuklarımız bu çöplerin arasından geçerek sınıflarına gitmek zorunda kalıyor. Okul müdürü duruma kayıtsız kalıyor, yetkililerin bir an önce bu duruma müdahale etmesini istiyoruz” talebinde bulundu.

cop-kapak.png

Veliler, özellikle hijyen ve sağlık açısından ciddi endişeler taşıdıklarını belirterek, çöplerin bir an önce temizlenmesini ve okul çevresinde çöp konteynerlerinin yerleştirilmesini talep ediyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.