Diyarbakır’da havuz gerginliği: Kadınlar saç baş kavga etti

Diyarbakır’da havuz gerginliği: Kadınlar saç baş kavga etti

Kaynak:Zelal Sinayiç

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi’ndeki lüks bir sitenin kadın havuzunda yaşanan gerginlik devam ediyor. Önceki gün çıkan kavgada kadınlar saç baş kavga etti.

AMİDA HABER - Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Doğa Evleri sitesinde yaklaşık 1 ay önce bir grup erkek, havuza giren site sakini kadınlara hakaret ederek, saldırıda bulunmuş, bir kişi "Sizin ağa babalarınızı öldürmüşüz daha mezarları belli değil, siz kimle konuşuyorsunuz” ifadelerini kullanmıştı.

Sitede yaşanan kavgayla ilgili tartışmalar devam ederken, önceki gün sitede kadınlar saç baş kavga etti. Darp edilen iki kadın şikayetçi oldu.

havuz1.jpg

‘İki kadın darp edildi’

Amida Haber’e konuşan ve ismini vermek istemeyen bir site sakini, yaşanan olayı şu cümlelerle anlattı: “Sitede iki kadın, bir kadına saldırarak onu sitedeki oyun parkında dövdüler. Gelin ve görümce, kadının yazmasını yere attı. Darp sırasında kadınlar, ‘Allah-u Ekber’ sloganları atmış. Çarşaflı kadın, bıçak alıp kadının kapısına dayanmış, kadın korkudan kapıyı açamamış. Can güvenliği nedeniyle darp raporu alamıyor.”

‘Sitede büyük korku ve tedirginlik var’

Site sakinlerinin sürekli tahrik edildiğini iddia eden site sakini, tedirginlik içerisinde olduklarını söyledi ve şöyle devam etti: “Birkaç gün önce küçük çocukların ellerine IŞİD bayrağı verip dini slogan attılar, siteyi tahrik ettiler. Bu bir oyundur. Beyaz tülbentli annelere terörist deniliyor. Kürtlere, Alevilere, Zazalara, Ermenilere, Ezidilere hakaret var. Kadına şiddet ve argo küfürler var. ‘Sitedekileri aşağıda bağırıp sosyal medya üzerinden linç etmek kolay, gelin aşağı, kadınlar inin, göreyim sizi, gelin dövüşelim, kavga edelim’ diye bağırıyorlar. Şu an sitede büyük korku ve tedirginlik var. Bu bir havuz meselesinden öte, katliam ve cinayetler yapmak istiyorlar. Olayı çok farklı boyutlara taşıdılar.”

Haber: Zelal Sinayiç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum