Diyarbakır’da ilginç Anneler Günü kutlaması

Diyarbakır’da ilginç Anneler Günü kutlaması
Diyarbakır’da, Anneler Günü’nde aralarında işitme engelli kadınların da olduğu kadınlara kendilerini koruma ve savunma alanında eğitim verildi.

AMİDA HABER – Diyarbakır’da Anneler Günü kutlaması etkinliğinde Uluslararası Kendini Koruma ve Mücadele Organizasyonu Genel Sekreteri, Pars Yakın Müdafaa Eğitmeni Mücahit Yılmaz’ın eğitmenliğinde kadınlara kendilerini savunma ve korumaları eğitimi verildi.

anneler-savunma.jpg

Kadına yönelik şiddete farkındalık oluşturabilmek için düzenlenlenen etkinlikte genç, yaşlı ve işitme engelli olan hanımların katılımıyla kendini savunma eğitimi verildi.

annelergunu.jpg

Savunma yöntemleri gösterildi

Etkinlikte savunma yöntemleri gösterilerek, onlara yararlı olabilmek için sokakta kıyafet nasıl olması gerektiğini, kapıda alışverişin nasıl yapılması gerektiğini, sağlıklı bir antrenmanın nasıl yapılması, şiddetle, tacizle karşılaştıklarında bilinçli bir şekilde nasıl hareket etmeleri gerektiği anlatıldı.

diyarbakir-anne.jpg

Semineri teknik ve taktiklerle gösterdiklerini aktaran Mücahit Yılmaz, etkinlik hakkında şunları söyledi:

“Bu gibi çalışmalarımızı daha çok artıracağız. İçişleri Bakanlığı’ndan yeni projeler oluşturarak topyekûn, tüm hanımlarımızı bu konularla ilgili bilgilendireceğiz. Bilgilendirdiğimiz konu, par yakın müdafaa, pars yakın müdafaa sistemi, kısa zaman içerisinde hem kendimizi, hem sevdiklerimizi, hem de saldırganı kontrol altına almayı öğreten çok muhteşem bir sistem. Bu sistem, kişilerde sağlıklı bir vücut yapısına sahip olmayı, vücut lisanı oluşturmayı ve vücudun daha dinamik, daha güçlü ve daha güvende olmalarını sağlıyor. Buradan tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, nice günler diliyorum.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.