Diyarbakır’da İsrail protestosu: Binlerce kişi yürüdü

Diyarbakır’da İsrail protestosu: Binlerce kişi yürüdü
Diyarbakır’da İsrail’in önceki gün Gazze’nin Refah kentinde Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği ve onlarca kişinin öldüğü saldırı protesto edildi.

AMİDA HABER – İsrail’in Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırının yankıları tüm dünyada devam ederken, Diyarbakır’da de STK'lar öncülüğünde binlerce kişinin katıldığı bir yürüyüşle İsrail saldırısı protesto edildi.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesindeki Diclekent Camii’nde kılınan akşam namazının ardından vatandaşlar, meşalelerle 15 Temmuz Şehitler Parkı’na yürüdü.

‘100’den fazla kişi şehit oldu’

diyarbakir-israil-filistin2.jpg

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Tekdemir’in okuduğu basın açıklamasında, “Kısıtlı imkanlarla kurulan derme çatma çadırlar içerisinde bulunan masum sivillerle birlikte yakıldı. Bu ağır trajedide 100'den fazla kişi şehit oldu, yüzlerce kişi ise yaralandı. Bu vahşi saldırıda çoğu feci bir şekilde yanarak can veren çocuk ve kadınların kan donduran görüntüleri, kor ateş olup yüreğimizi yaktı. Saldırılar, temel insani değerlere ve uluslararası hukuka aykırı bir şekilde sivillerin yaşam hakkının, her türden kuralın ihlal edildiği, her ayrıntısı planlı bir vahşet olacak şekilde gerçekleştirilmiştir” denildi.

‘Karayoluyla düzenli yardım girişi sağlanmalı’

diyarbakir-israil-filistinee.jpg

İsrail’in uluslararası sözleşmeleri ihlal ederek soykırım suçu işlemeye devam ettiğinin ifade edildiği açıklamada Refah’taki Filistinliler için şu taleplerde bulunuldu:

diyarbakir-israil-filistin4.jpg

“Siyonistlerle ve destekçileriyle her türlü ticari ilişki engellenmelidir. Refah'tan karayoluyla düzenli yardım girişleri sağlanmalıdır. Bölge ülkelerinin içinde olduğu uluslararası bir yapının teşekkülünde denizden ve havadan düzenli yardım koridorları oluşturulmalıdır.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum