Diyarbakır’da ‘kaçağın’ yeni adı: Resen abonelik
AMİDA HABER - Kayyum sürecinde inşa edilen kaçak yapılardaki su kaçağını önlemek amacıyla ‘resen abonelik’ sistemi geliştirildi. Bu sistemle, kaçak yapılara asli abonelik yerine geçici abonelik verildi. Geçici aboneliklerde, asli aboneliklere kıyasla ödemelerde yüzde 3’lük bir fark bulunuyor.
Şeyhşamil Mahallesi’nde üç ay önce müteahhitten tapusuz bir ev alan Nimet Çaçan, iki aydır gelen yüksek su faturalarından şikayetçi. 3 kişilik ailesiyle yaşadığı evde aylık 700-800 TL’lik fatura gelmesine şaşıran Çaçan, DİSKİ’ye ve diğer kurumlara yaptığı başvurulardan sonuç alamayınca su sayacını çıkararak DİSKİ’ye teslim etti.
‘Yüksek faturaları ödemek zorunda değilim’
Amida Haber’e konuşan Nimet Çaçan: “Evde 3 kişi yaşıyoruz. Her ay 700-800 TL fatura gelmesi imkânsız. Evde pamuk sulamıyorum, nasıl bu kadar fatura gelebilir? İki aydır yetkililere defalarca başvurdum ama çözüm bulunmadı. Bölgede birçok kaçak yapı var ve hepsine asli abonelik veriliyor. Bize neden verilmiyor? Torpili olanlar abonelik alıyor, biz garibanlara verilmiyor. Ben bu kadar yüksek faturaları ödemek zorunda değilim, asli abonelik hakkımı arıyorum. Savcılığa da dilekçemi verdim, bu işin peşini bırakmayacağım” diye ifade etti.
DİSKİ: Kaçak yapılara abonelik veremeyiz
DİSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri ise kaçak yapılara asli abonelik verilmesinin imkânsız olduğunu belirtti. Yetkililer, “Kayyum döneminde kaçak yapılardaki su kaçaklarını önlemek için ‘resen abonelik’ sistemi geliştirildi. Bu sistemle kaçak yapılara geçici abonelik veriliyor ve bu abonelikler ile asli abonelikler arasında yüzde 3’lük bir ödeme farkı var. Ancak bu fark sanıldığı kadar büyük değil, yaklaşık 24 TL civarında. Eğer kişi bu kadar su harcadıysa bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Şu ana kadar böyle bir şikayetle ilk kez karşılaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.