Diyarbakır’da kaçak kum nakliyatı: Kurumlar izliyor

Diyarbakır’da kaçak kum nakliyatı: Kurumlar izliyor
 Muhabir
Diyarbakır’ın Eğil ile Yenişehir İlçesi Sivritepe arasında bulunan doğa harikası bölgelerden kaçak kum çıkartılıyor. Doğanın tahrip edildiğine dikkat çeken çevredeki köylüler, önlem alınmasını istiyor.

AMİDA HABER - UNESCO’nun Dünya Kültür Miras Listesi’ndeki Dicle Nehri dere yatağında izinsiz kum ve çakıl çıkartılması bölge sakinlerinin tepkisine yol açtı. Dicle Nehri’nden çıkartılan kumlar bir yandan doğaya tahrip ederken, diğer bir yandan da birçok canlı yaşamını tehlikeye atıyor ve endemik tür bitkilerinin yetişme alanlarına zarar veriyor.

‘Karakola bildirdik’

dicle-nehri1.jpg

Amida Haber'e ulaşan çevre sakinleri, kaçak olarak çıkarılan kumların stoklanıp satıldığını ve bu durumun doğaya büyük zarar verdiğini belirtiyor. Bir vatandaş, "Karakola bildiriyoruz ama hiçbir şey yapılmıyor. Doğayı yok eden bu duruma dur denilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kurumlar izliyor!

dicle.jpgYaz aylarında piknik yapmak için tercih edilen alanların yok olduğunu dile getiren bölge sakinleri, kaçak kum çıkaran kişilerin genellikle Eğil’e bağlı Kaya ve Balaban mahallelerinden geldiğini vurguluyor. "Dört kişi bir araya gelip kamyon getirmiş, kum çıkartıyorlar. Balıkların yaşadığı, cennet gibi bir yer olan Dicle Nehri’nin bu şekilde kirletilmesi kabul edilemez" şeklinde konuştu.

‘Önlem alınsın’

dicle-nehri-kum-cikartiliyor.jpg

Bölge sakinleri, duruma dikkat çekilmesi ve yetkililerin daha etkin bir şekilde harekete geçmesi için çağrıda bulunuyor. Ağaçların kesilmesi ve doğanın yok edilmesi, bölgedeki ekosistemi tehdit ederken, Dicle Nehri’nin temiz kalması için gerekli önlemlerin bir an önce alınması bekliyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.