Diyarbakır’da kadın muhtar 25 yıllık muhtara fark atarak koltuğu kaptı

Diyarbakır’da kadın muhtar 25 yıllık muhtara fark atarak koltuğu kaptı

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde ikinci aday olup muhtar seçilen Çiçek Gözen, 25 yıllık mahalle muhtarının yerine göreve başladı.

AMİDA HABER- 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde pes etmeyip ikinci kez aday olan 58 yaşındaki 4 çocuk annesi Çiçek Gözen, en yakın rakibi 25 yıllık muhtara 1200 oy fark atarak devirdi. 2’si kadın, 6 erkek azasıyla göreve başlayan Gözen'in, muhtar olması mahalledeki kadınları sevindirdi.

muhtar-cicek-gozen-baglar.png

Önceki seçimlerde de aday olmuştu

Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi muhtarı olan ev hanımı Çiçek Gözen, geçen dönemde muhtar adayı olduğunu ancak çok az farkla kaybettiğini söyledi.

Gözen, Şeyh Şamil Mahallesi’nde yaklaşık 21 bin seçmenden 10 binin oy kullandığını belirterek. “Bırakmadım, pes etmedim, yoluma devam ettim, bu dönem yine aday oldum” diyen Gözen, “Çok büyük bir farkla, 1200, önceki muhtarımız Mehmet Kızıltepe 25 yıllık muhtardı, kazandık. Altı erkek, tek kadın aday bendim. Doğuda kadınları biraz yadırgıyorlardı, ‘kadın nasıl aday olur, nasıl muhtar olur.’ İnşallah kadın muhtarlar daha da çoğalır. Sadece evde oturup yemek yapmak, temizlik yapmak olmasın. Allah’ın izniyle daha iyi yerlere varırız. Kadınlar, her alanda olsunlar. Kadınlar, her yerde, her alanda olsun. Bunu istiyoruz, bunu diliyoruz” dedi.

cicek-gozen-muhtar.jpg

Kadınlar birbirini daha iyi anlıyor

4 gündür mesaiye başlayan Gözen, “Kadınlar geliyor, yıllardır söylemediklerini söylüyor. Bugün bir bayan geldi şaşırıp kaldım. Kadının her yeri yara bere içinde. Ama gelip kimseye anlatamıyor derdini. Yardım istedi, Allah’ın izniyle elimden geleni yapacağım. Kadınlar birbirini daha iyi anlıyor.” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.