Diyarbakır'da 'kadın' yürüyüşü: Acil önlem çağrısı

Diyarbakır'da 'kadın' yürüyüşü: Acil önlem çağrısı
 Muhabir
Diyarbakır’da gerçekletirilen yürüyüş eyleminde kadın ve çocuklara yönelik şiddet olaylarının önlemmesi için yasal düzenlemelerin hayata geçirimesi talep edildi.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da Dicle Amed Kadın Platformu ile Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı Bileşenleri öncüğünde Dağkapı’da bir araya gelen yüzlerce kadın pankart, zılgıt ve sloganlarla Balıkçılarbaşı’na kadar yürüdü.

k-3.jpeg

Yürüyüşe DEM Parti milletvekilleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun’un yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile çok sayıda kadın katıldı.

Kadınlar, son günlerde katledilen kadınların fotoğraflarını taşıdı.

k-2.jpeg

Kadın ve çocuklar karşı son günlerde artan şiddet olaylarını protesto etmek ve haklarını savunmak için yürüyüş düzenleyen kadınlara çevredeki birçok erkek de katılarak destek verdi.

k-1.jpeg

Kadın oluşumları, çocuk ve kadınlara yönelik gerçekleştirilen şiddet eylemlerinde faillerin cezalandırılmaları ve koruyucu yeni yasal düzenlemelerin biran önce hayata geçirmeyi talep ediyorlar.

‘Kadın cinayetleri İstanbul ve Diyarbakır surlarını birbirine bağladı’

ceylan.jpeg

DEM Parti Diyarbakır milletvekili Ceylan Akça Cupolu yaptığı konuşmada son günlerde öldürülen kadınlara dikkat çekerek şunları söyledi: "İstanbul'daki Surlardan Diyarbakır'daki Sur'u birbirine bağlayan bağ ne yazık ki kadın cinayetleri olmuştur. Çok uzağımızda değil bir kaç kilometre ötemizde kutsal ailenin içinde evin içinde katledilen Narin, bir derenin içine gömüldü. Bedriye, aynı soyadını taşıdığı erkekçe öldürüldü. İki tane genç kadın sıra arkadaşı oldukları erkek tarafından korkunç şekilde katledildiler.

Konuşmasının devamında örgütlü mücadeleye vurgu yapan Cuppolu, şöyle konuştu: "Örgütlü kadın güçlü kadındır. Örgütlenin. Rojin Kabaiş nerede? Miraç nerede? Gülistan Doku nerede? Narin'in katilleri nerede? Bedriye' nin katillerini koruyanlar nerede? Hesap soruyoruz, hesap sormaya devamm edeceğiz."

Rojin’in halası konuştu

k-4.jpeg

Eylemde Diyarbakır'dan Van'a okumak için giden ve 10 gündür haber alınamaya Rojin Kabaiş'in ailesi de yer aldı. Konuşma yapan hala Kabaiş, çok üzgün olduklarını ifade ederek, “Rojin'ler kaybolmasın. Kadınlar korku içerisinde dışarı çıkmasın. Kadınların üzerindeki kirli eller kalksın. Kadinlari bu sekilde katleden erkek zihniyete lanet olsun."

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum