Diyarbakır’da karanlık sabahlar başlıyor: Saatler geri alınacak mı?

Diyarbakır’da karanlık sabahlar başlıyor: Saatler geri alınacak mı?
 Muhabir
Kış mevsimi yaklaşırken gittikçe kısalan günler Diyarbakır’da işe erken giden çalışanlar ve okula giden öğrenciler için kabusa döndü adeta.

AMİDA HABER- Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Diyarbakır’da günler kısaldı ve gece karanlığı ile gün başlar duruma geldi.

Çocuklar zorlanıyordu

manset3.jpg

Kendini göstermeye başlayan karanlık ve soğuk sabahlar Türkiye'de saatlerin geri alınması konusunu yeniden gündeme getirdi. Vatandaşlar ise saatler geri alınacak mı? 2024 kış saati uygulaması var mı? sorularını gündeme getirdi.

Uygulamaya son verilmişti

manset2.jpg

2016 yılında alınan bir karar ile Türkiye'de yaz ve kış saati uygulamasına son verilmişti. Ancak, özellikle öğrenciler ve çalışanlar, karanlıkta okula veya işe gitmek zorunda kalmanın güvenlik ve verimlilik açısından sorunlara yol açtığını belirtiyor.

Muhalefet istiyor

Bu durum, bazı siyasilerin saatlerin geri alınması yönünde kanun teklifleri vermesine neden oldu. Geçtiğimiz sene CHP Eskişehir Milletvekili Süllü, kalıcı yaz saati uygulamasının iptali için TBMM’ye kanun teklifi sunmuştu. Türkiye'de 2016 yılında başlayan kalıcı yaz saati uygulaması bu yıl yine devam edecek. Kış saati uygulaması olmayacak ve saatler geri alınmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum