Diyarbakır’da kazalara davetiye çıkaran o yol için CİMER’e şikayet

Diyarbakır’da kazalara davetiye çıkaran o yol için CİMER’e şikayet
Diyarbakır’ın yeni yerleşim yerlerinde yaşanan kavşak, ışıklandırma sorunu kazalara davetiye çıkartıyor. Vatandaşlar yolun yapılması için karayollarını CİMER’e şikayet etti.

AİMDA HABER - Diyarbakır'ın yeni yaşam alanlarından biri haline gelen Silvan yolu üzerindeki Dicle Üniversitesi Teknokent giriş çıkış kapısı civarında, binlerce konut son 3-4 yıl içinde inşa edildi. Ancak, bölgedeki yol altyapısı ve trafik levhaların eksikliği, büyük tehlike arz ediyor.

Kazalardan endişe duyuluyor

kaza222.png

Günde yüzlerce aracın geçtiği şehirlerarası yolda sola araçların gelişi güzel giriş ve çıkışmaları kazalara davetiye çıkartıyor. Yolda hiçbir uyarıcı işaret ve levha bulunmaması tehlikeyi daha da artıyor. Bu durum, bölgedeki trafik güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye atıyor. Kent sakinleri herhangi bir ışık veya cep yol yapılmaması durumunda, burada meydana gelebilecek en basit kazanın bile çok ciddi sonuçlar yaratacağından endişe duyuyor. Bölge sakinleri CİMER’e şikayet dilekçesi verdi.

Gerekli önlemlerin acil alınması talep ediliyor

kaza-yol2.jpg

Kent sakinleri, karayolları yetkililerinin acilen harekete geçerek gerekli önlemleri almalarını talep ediyor. Özellikle yoğunluğa göre hesaplanmamış sokak ve cadde giriş çıkışlarının yeniden düzenlenmesi, uyarıcı levhaların yerleştirilmesi ve gerekli trafik ışıklarının kurulması gerektiğini belirtiyor.

Bölgedeki tehlikeye dikkat çeken kent sakinleri yetkililerin bir an önce duruma müdahale etmelerini ve gerekli önlemlerin acil bir şekilde alınmasını talep ediyor.

Kent genelinde trafik sorunu yaşanıyor

Kent genelinde uzun bir süredir trafik ışıklarında yaşanan arızalar ve arızaların giderilmemesi gerekli kontrollerin yapılmadığını gözler önüne seriyor. Bu durum beraberin trafik krizini oluşturuyor. Özellikler yayaların geçiş yollarındaki arızalar tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.