Diyarbakır’da konserin iptal nedeni belli oldu: Milyonarca para aktarılacaktı!

Diyarbakır’da konserin iptal nedeni belli oldu: Milyonarca para aktarılacaktı!

Diyarbakır’da 18 Mayıs tarihinde yapılması planlanan konserin iptal nedeni belli oldu. Büyükşehir Eş Başkanı Doğan Hatun, “Mevcut ekonomik krizde bu halkın giderlerinin oraya aktarılması doğru değildi” dedi.

AMİDA HABER- Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, 18 Mayıs’ta Diyarbakır'da Newroz alanında yapmayı planladıkları açık hava konserinin iptal edildiğini duyurmuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Doğan Hatun, söz konusu konserin iptal gerekçesini açıkladı.

Eş Başkan Doğan Hatun, konser için ciddi bir bütçe talep edildiğini belirterek,“2023 öncesi bir protokol anlaşma olmuş. Belediyeden kendilerine bu tarihler uygundur diye belirtilmiş. Bizde o protokole dair talep ettikleri ciddi bir bütçeydi. Mevcut bu ekonomik krizde bu halkın giderleri oraya karşılayacak bir şey değildi. Belediyemize ait Kültür Dair Başkanlığı da böyle bir süreçte böyle bir çalışmayı uygun görmedi. Biz yapın veya yapmayın demedik. Kendiniz yapabilirsiniz ama biz bu işin bileşeni değiliz dedik. Ayrıca biz bu konsere karşıyız diye de bir söylemimiz yoktur. Kendi beyanı kendisini ilgilendirir. Bu ithamı reddediyoruz.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum