Diyarbakır’da kuaförlerde ‘tatil’ tartışması: Pazar mı hafta içi mi?

Diyarbakır’da kuaförlerde ‘tatil’ tartışması: Pazar mı hafta içi mi?
 Muhabir
Diyarbakır’da erkek kuaförlerinin pazar günü kapalı olması, bakım ve tıraş yaptırmak isteyen erkekleri mağdur ediyor. Oda yönetim kurulu üyesi, “Kararı ortak aldık, odamıza üye olmayanlar şikayet ediyor” dedi.

AMİDA HABER - Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapalı olması uygulaması 1 Temmuz itibarıyla Türkiye genelinde yürürlüğe girdi. Bu karar kapsamında Diyarbakır Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Esnaf Odası (DİBEKOD) tarafından yapılan toplantıda berber ve güzellik salonlarının pazar, kadın kuaförleri ise salı günleri kapanması kararı aldı.

‘Tatil hafta içi olsun’

kuafor.jpg

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Zabıtaları ve Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerin tarafından kapalı olduğu gün iş yerini açan esnafa 9 bin 600 lira para cezası kesilecek. Kadınlar için avantajlı bir düzenleme olarak görülse de erkekler açısından bu karar zorluklar yaratıyor. Hafta içi iş yoğunluğundan dolayı saç tıraşı ve bakım işlerini hafta sonuna bırakmak zorunda kalan erkekler, Pazar günü açık kuaför bulamamaktan şikayetçi. Özellikle haftanın altı günü çalışan erkekler, pazar günlerinin tatil olması gerektiğini savunarak, tatil gününün hafta içine taşınmasını talep ediyor.

kuaforeaaa.jpg

‘Odamıza üye olmayanlar şikâyet ediyor’

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Esnaf Odası (DİBEKOD) yönetim kurulu üyesi ve Diyarbakır’da 17 yıldır erkek kuaförlüğü yapan Caner Yılmaz (31), oy birliği ile böyle bir karar aldıklarını belitti. Yılmaz, “Bizim odaya bağlı 400 tane esnaf var. İş yerleri tatil günleri için oylama yapıldı. Yaklaşık 350 oyla erkek kuaförlerin pazar günü kapalı olması kararlaştırıldı. Yıllardır devam eden bir sistem. Bu konuda genellikle odamıza üye olmayan kuaförler şikâyet ediyor” dedi.

kuaforee.jpg

‘Bayram veya düğün açıyoruz’

Yıllardır pazar günleri iş yerlerini kapalı olduğunu belirten Yılmaz, özel gün ve bayramlarda esneklik sağladıklarını söylerdi ve şöyle dedi: “Yıllardır biz pazarları kapatıyoruz. İş yerlerimiz akşam 10’a kadar açık. İnsanlar gidip kahvehanelerde zaman geçiriyorlar saati kaçırıyorlar. Ne zaman kapanacağını biliyorlar, kahvehanelere gideceklerine önce buraya gelsinler. Burada bir sistem var, cumartesi akşamından gelsinler. Ayrıca Pazar, tatili bayram veya düğünlere denk geldiği zaman orada bir esneklik sağlıyoruz, iş yerimizi açıyoruz. Onun haricinde iş yerlerimiz pazarlı kapalı olacak…”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.