Diyarbakır’da Mehmet-Esra Cansız Kütüphanesi açıldı

Diyarbakır’da Mehmet-Esra Cansız Kütüphanesi açıldı

Kaynak:Anadolu Ajansı

Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi kampüsünde yer alan Mehmet-Esra Cansız Kütüphanesi açılışı gerçekleşti.

AMİDA HABER – Dicle Üniversitesi bünyesinde öğrencilere ve araştırmacılara hizmet verecek olan kütüphane, modern yapısı ve geniş kaynaklarıyla hizmete açıldı. Açılışa Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytaç Coşkun, Prof. Dr. Velat Şen, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, kaymakamlar, kamu kurumu temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, Esra-Mehmet Cansız Vakfı kurucuları, dekanlar, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

kutuphane-universite1.jpegProf. Dr. Coşkun kütüphanenin açılış konuşmasını yaptı. Coşkun, yazının bulunuşu ile günümüzden 5 bin yıl önce M.Ö 3 bin yıllarında ilk defa kütüphanelerin arşiv olarak kurulduğunu hatırlattı. Antik Çağda Sümer, Akad, Babil, Asur, Mısır ve Hitit arşivlerinin kütüphane tarihinde önemli yer aldığına dikkat çeken Coşkun, “Kitap, insanoğlunun benliğini, kimliğini ve tarihini yazı üzerinden kurduğu bir dünyadır” dedi.

İş İnsanı Mehmet Cansız ise 6 ay gibi bir süre önce yapmayı planladıkları kütüphanenin bugün hizmete açılmasından mutluluk duyduklarını dile getirerek, kütüphanenin bu güne geliş sürecinden kesitler aktardı.Diyarbakır’ın varlıklı iş insanlarına isimlerini yaşatacak eserler bırakmaları tavsiyesinde bulunan Cansız, gençlere de çok çalışmanın ve umut etmenin önemini tavsiye etti. Açılış konuşmalarından sonra plaket takdimi yapıldı. Açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri, hizmete açılan kütüphaneyi gezdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.