Diyarbakır’da MHP’li eski başkan gözaltına alındı

Diyarbakır’da MHP’li eski başkan gözaltına alındı

MHP’nin önceki dönem Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Özkan Yıldırım, gözaltına alındı.

AMİDA HABER - İddialara göre, Diyarbakır’da yaşayan Işık ailesi, 2 yıl önce Sur İlçesi’nde bulunan 3 bin dönüm tarım arazisini, Yıldırım ailesine vererek, karşılığında Cadde 75’teki petrol ofisini aldı. Devir, 3 şahit huzurunda gerçekleşti. Devirden bir gün sonra Yıldırım ailesinin bir mensubu, “eşinin kendisinden mal kaçırdığını” iddia ederek petrol ofisine icra koydurdu. Işık, ailesi şahitler huzurunda devri yapılan petrole el konulduğu iddiasıyla yargıya başvurdu.


MHP’li Yıldırım gözaltına alındı

Işık ailesinin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunun ardından, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, söz konusu petrole baskın düzenledi. “El koyma”, “cebir ve gasp” iddiaları ile düzenlenen baskında, aralarında önceki dönem MHP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Özkan Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.


‘Yargı ve emniyet iki yıl neyi bekledi'


Amida Haber’e konuşan Işık ailesinin fertlerinden Haktan Işık, şunları söyledi: “Bu durumu defalarca şikayet etmemize rağmen emniyet ve yargı işlem yapmadı. Şehrin göbeğindeki tapulu malımıza el koydular. Yargı ve emniyet iki yıl neyi bekledi?. Harekete geçmeleri için birilerinin ölmesi mi lazımdı. iki yıl sonra yargı sesimizi duydu. Şuan petrol ofisinde polis eşliğinde arama yapılıyor. Geçte olsa hukuk yerini buldu” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.