Diyarbakır’da mikser sorumsuzluğu: Asfalta beton

Diyarbakır’da mikser sorumsuzluğu: Asfalta beton
 Muhabir
Diyarbakır’da beton mikserlerinden cadde ve sokaklara dökülen inşaat harcı vatandaşı çileden çıkarıyor.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da beton mikserlerinden cadde ve sokaklara gelişigüzel bir şekilde dökülen inşaat harcı vatandaşı zor durumda bırakıyor.

Kentin farklı noktalarında devam eden inşaatlara harç taşıyan mikserlerden cadde ve sokaklara dökülen döküntüler başta sürücüler olmak üzere vatandaşı zor durumda bırakıyor.

‘İnşaat firmaları duyarlı olmalı’

beton-mikseri-2.jpeg

Bunun en son örneği Merkez Yenişehir ilçesi Üçkuyular Mahallesi’nde yaşandı. Osman Ocak Nakiboğlu Ortaokulu ve Kardelen Anaokulunun bulunduğu sokaklara mikser araçlarından harç döküldü. Asfalta dökülen harcın kurumasıyla oluşan tümsek ve beton yığınları sürücülere zor anlar yaşattı. Şikayetlerini Amida Haber’e bildiren mahalle sakinleri, kontrolsüz ve gelişigüzel bir şekilde cadde ve sokaklara dökülen harcın yollarda tepeciklerin oluşmasına neden olduğunu ve bunun da tehlike arz ettiğini ifade etti. Mahalle sakinleri, inşaat firmalarının çevre ve insan sağlığına dikkat etmelerini gerektiğini söylediler.

Belediyeye çağrı

Belediyenin bu duruma izin vermemesi ve gerekli cezai yaptırımlarının uygulanmasını isteyen vatandaşlar, özellikle okul çevrelerinde oluşan tümsek ve beton yığınlarının kazalar neden olabileceğini ve öğrencilere de zarar verebileceği uyarısında bulundu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum