Diyarbakır'da Narin bilmecesi: Amca ile itirafçı 18 dakika ne konuştular?

Diyarbakır'da Narin bilmecesi: Amca ile itirafçı 18 dakika ne konuştular?

Kaynak:Haber Merkezi

Narin cinayeti dosyasında, amca Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar’ın cep telefonlarının HTS kayıtları incelemesinde yeni veriler olduğu ortaya çıktı. Cinayetten 13 dakika sonra amca ile Nevzat’ın buluştuğu alan daraltmasında tespit edildi.

AMİDA HABER – 12 kişinin tutuklu 28'nin de şüpheli sıfatıyla soruşturulduğu Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolduktan 19 gün sonra öldürüldüğü ortaya çıkan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturmasında, TÜBİTAK tarafından incelenen görüntülerde Nevzat Bahtiyar'ın dere kenarındaki görüntüsü de tespit edildi.

18 dakika yan yana kalmışlar

Edinilen bilgilere göre, görüntülerin incelenmesine devam edilirken Nevzat Bahtiyar ile amca Salim Güran'ın, cep telefonu sinyallerinin net bilgileri dosyaya girdi. Yapılan alan daraltmasında bu iki telefonun 15.28 ile 15.46 arasında yan yana oldukları tespit edildi.

Getirilen uzman ekiple Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar’ın kullandığı cep telefonu kayıtlarının cell track verileri alınarak, gerçekleştirilen titiz çalışmalarda, ikilinin kullandığı cep telefonlarının ilk saat 15.21’de aynı bölgede yakınlaşmaya başladıkları tespitine yer verildi.

2024/08/25/narin.jpg

Ulaşılan bu bilgilere göre, Narin Güran'ın görüldüğü saatten 13 dakika sonra amca Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar'ın buluştuğu ve 18 dakika yan yana oldukları düşünülüyor.

Narin’in son görüntüsünden 13 dakika sonra

Narin Güran’ın görüntüsü en son 15.15’de okulun güvenlik kamerasına takılmıştı. Elde edilen sinyal bilgilerine göre Narin’in güvenlik kamerasına takılan görüntüsünden 13 dakika sonra amca Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar’ın buluştuğu belirtiliyor.

Narin’in görüldüğü 15.15’ten sonra çok kısa bir süre sonra öldürüldüğü ortaya çıkarken, Nevzat ile amca Salim’in cep telefonu sinyalleri önemli delil niteliğine kavuştu.

2024/08/28/narin-guran-arama-1.jpeg

Görmemesi gerek ne gördü?

Narin’in neden ve kim tarafından öldürüldüğüne dair sır perdesi henüz çözülemezken, Narin’in görmemesi gereken bir olayı gördüğü için katledildiği düşünülüyor.

TÜBİTAK’ın incelemeye aldığı son bulunan kamera görüntülerinin analiz raporunun soruşturmaya yön vereceği belirtiliyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.