Diyarbakır’da o merkez kuruldu: Erzurum’dan hasta geliyor

Diyarbakır’da o merkez kuruldu: Erzurum’dan hasta geliyor
 Muhabir
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde, Jinekolojik Onkoloji Merkezi kuruldu. Merkez, jinekolojik kanserlerin tedavisinde kapsamlı hizmet sunuyor.

AMİDA HABER- Jinekolojik Onkoloji Merkezi, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ek Binası’nda kuruldu. Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün destekleriyle kurulan merkez, modern altyapısı ve multidisipliner yaklaşımıyla dikkat çekti.

Ameliyat kapasitesi artırıldı

1212.jpg

Doç. Dr. Sedat Akgöl liderliğinde kurulan merkez, yılda binin üzerinde onkolojik cerrahi operasyon gerçekleştiriyor. Merkezin kurulmasından önce haftada yalnızca bir gün yapılan jinekolojik onkoloji ameliyatları, artık haftanın beş günü kesintisiz olarak yapılıyor. Tedavi süreçleri, multidisipliner bir konseyin kararlarına göre planlanarak hastalara en uygun yöntemler sunuluyor.

‘Kadın sağlığı için büyük adım’

mehmet-ozel.jpg

Başhekim Doç. Dr. Mehmet Özel, merkezin bölge için önemli bir sağlık yatırımı olduğunu ederek şunları söyledi: “Bu merkezin kurulması, kadınlarımızın sağlığını koruma ve tedavi süreçlerinde erişilebilirliği artırma hedefimizin bir parçasıdır. Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Sağlık Bakanlığımızın destekleriyle bu hizmeti halkımıza kazandırdık. Artık bölgemizde yaşayan kadınlar, tedavi için büyük şehirlere gitmek zorunda kalmadan, aynı sağlık hizmetini hastanemizden alabiliyor” dedi.

Ekip çalışması ile kanser tedavisi

1-004.jpg

Özel, sağlık hizmetlerinde ekip çalışmasının önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Jinekolojik Onkoloji Merkezi’nde sadece cerrahi değil, kemoterapi, radyoterapi, rehabilitasyon gibi birçok branşın uyum içinde çalıştığı bir sistem oluşturduk. Merkezimiz, hasta memnuniyeti ve güvenliğini her zaman öncelikli tutmaktadır. Amacımız, bölge halkına en iyi hizmeti sunmaktır.”

Birçok ilden hasta geliyor

2024/12/27/arastirma.jpg

Jinekolojik Onkoloji Merkezi, Diyarbakır’ı sadece bölgesel değil, ulusal düzeyde bir sağlık merkezi haline getirdi. İstanbul, Adana, Mersin, Van, Şırnak, Hakkâri, Elazığ ve Erzurum gibi birçok ilden hasta tedavi için Diyarbakır’a geliyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.