Diyarbakır’da öğretmene yumruklu saldırı!

Diyarbakır’da öğretmene yumruklu saldırı!

Diyarbakır’da görev yapan Cafer Kurt, okul nöbetçisiyken öğrenci olmayan kişileri okulun halı sahasından çıkarmaya çalıştığı için yumruklu saldırıya uğradı.

AMİDA HABER - Edinilen bilgiye göre, olay Diyarbakır’ın Hani İlçesi Belen İlkokulu’nda meydana geldi. Okul nöbetçisiyken, okul içindeki sahaya giren öğrenci olmayan kişileri çıkarmaya çalışan Kurt, bu kişilerin çağırdığı yakınlarının yumruklu saldırısına uğradı. Yüzünden yaralanan Kurt, kaldırıldığı hastanede darp raporu aldı.

6 kişi gözaltına alındı

Kurt’a saldırdığı tespit edilen 6 kişi gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Eğitim-İş Diyarbakır Şubesi, konu ile ilgili yaptığı açıklamada olayı kınadı.

‘Şiddet yasası çıksın’

Okullarda güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğuna dikkat çekilen açıklamada, öğretmene şiddetin son bulması için alınması gereken önlemleri şöyle sıraladı: “Bu önlemlerden en acili öğretmeni toplum nezdinde itibarsızlaştıran söylemlerden derhal vazgeçilmesidir. Öğretmenlerin okul içinde ve dışında güvenliğini sağlamak sizin oturduğunuz makamların asli görevlerindendir. Okul bahçeleri ve önlerini günün her saatinde tehlikelerden arındırıp, öğretmene şiddet hadiselerinin önüne geçiniz. Bir an önce eğitimde şiddet yasasının çıkarılmasını istiyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.