Diyarbakır’da ölülerin yatacak yeri kalmadı!

Diyarbakır’da ölülerin yatacak yeri kalmadı!
Diyarbakır’da 4 mezarlık doldu: Yeni yer nerede olacak? Diyarbakır’da kentin en büyük mezarlığı olan Yeniköy Asri Mezarlığı'nın kapasitesi doldu. Büyükşehir Belediyesi, yeni mezarlık için çalışmalarını hızlandırdı.

MİDA HABER - Diyarbakır’da Kasım 2021 tarihinde Mardinkapı, Çiftehavuzlar, Yeniköy ve Alipınar mezarlıkların da yer kalmaması nedeniyle, Sur İlçesi’ne bağlı Bağıvar Mahallesinde yeni mezarlık açılması kararı alındı. “Mezarlık Yeri Seçimi Komisyonu” teknik personelleri tarafından yapılan alan çalışması sonucu Bağıvar Mahallesinde 'mera' niteliğindeki bölgenin mezarlık için ayrılması kararı alındı.

Yeni mezarlık nerede olacak?

mezarlik1.jpeg

Aradan 3 yıl geçmesine rağmen, yeni mezarlık ile ilgili herhangi bir ilerleme kaydedilmedi. Yerel seçimlerden sonra belediyeyi kayyumdan alan DEM Parti, çalışmalara hızlı bir şekilde başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, mezarlık hizmetlerinin hızlı, kaliteli ve sorunsuz bir şekilde yapılması için mezarlık alanlarında gerekli bakım onarım, yenileme çalışmaları başlattı. Yeni mezarlık için çalışmalarını hızlandırıldı.

‘Çalışmalar sürüyor’

mezarlik2.jpeg

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Kayyum hep göstermelik çalışmalar yapmış uzun vadeli planları yok. Biz geldiğimiz ilk gün çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık ve ihtiyaçlar doğrultusunda her şeyi en kısa zamda yapmaya çalışıyoruz. Yeniköy Mezarlığında az bir yer kaldı. Mezarlık için daha önce planlaması yapılan bir alan var, bizler de hızlı bir şekilde bu alanı hizmete sunmaya çalışıyoruz. Ayrıca mezarlıkların bütün alt yapı sorunları giderildi. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor” dedi. (Zelal Sinayiç)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.