Diyarbakır'da Pazar Yeri Hüzün Tablosu Çiziyor: Fiyatlar Uçtu, Vatandaş Mutsuz

Diyarbakır'da Pazar Yeri Hüzün Tablosu Çiziyor: Fiyatlar Uçtu, Vatandaş Mutsuz
Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde pazara inen CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu vatandaşın durumuna dikkat çekti. Tanrıkulu, “Fiyatları soran almadan devam ediyor. Vatandaş mutsuz, esnaf mutsuz. Hayat pahalılığı ve enflasyon Diyarbakır'ı da vurdu” dedi.

Diyarbakır'da Pazar Yeri Hüzün Tablosu Çiziyor: Fiyatlar Uçtu, Vatandaş Mutsuz! Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde pazara inen CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu vatandaşın durumuna dikkat çekti. Tanrıkulu, “Fiyatları soran almadan devam ediyor. Vatandaş mutsuz, esnaf mutsuz. Hayat pahalılığı ve enflasyon Diyarbakır'ı da vurdu” dedi.

Diyarbakır'da artan fiyatlar pazar yerlerini de vurdu. Semt pazarında alışveriş yapan vatandaşlar ve esnaf, fiyatların yüksekliğinden yakınıyor. Domatesin kilosu 30 TL, biberin kilosu 60 TL'ye satılırken, vatandaşlar yarım kilo ancak alabiliyor. Esnaf da bu durumdan şikayetçi.

‘Fiyatları soran almadan devam ediyor’

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise Bağlar ilçesinde kurulan semt pazarını ziyaret ederek, vatandaşların ve esnafın yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Tanrıkulu, "Fiyatları soran almadan devam ediyor." diyerek, artan fiyatların pazardaki hareketliliği nasıl olumsuz etkilediğini gözler önüne serdi.

 ‘Vatandaş alışveriş yapamıyor’

Tanrıkulu'nun pazar ziyaretinden satır başları şu şekilde; “20-25 sene öncesine kıyasla pazardaki hareketliliğin ve mutluluğun azaldığı gözlemlendi. Biberin kilosu 60 TL, domatesin kilosu 30 TL gibi yüksek fiyatlar vatandaşları zor durumda bırakıyor. Yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşlar alışveriş yapamaz hale geldi, esnaf da bu durumdan olumsuz etkilendi” dedi.

Vatandaşım alım gücü düştü

Hayat pahalılığı ve enflasyonun Diyarbakır'da da vatandaş ve esnafı üzdüğünü vurgulayan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun sözleri Diyarbakır'daki pazar yerlerinde yaşanan hüzünlü tabloyu gözler önüne seriyor; Artan fiyatlar, vatandaşların alım gücünü düşürerek pazardaki hareketliliği olumsuz etkiliyor. Bu durumdan hem vatandaşlar hem de esnaflar olumsuz etkileniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.