Diyarbakır’da polis avukatın kolunu kırdı

Diyarbakır’da polis avukatın kolunu kırdı
Diyarbakır’da avukat trafikte telefonla konuştu diye, polis kolunu kırdı.
Diyarbakır Barosu

: “İşkence ve kötü muamele hiçbir şekilde kabul edilemez”

Diyarbakır Barosu polislerin, avukata saldırdığını ve kolunun kırıldığını belirtti.

Açıklamada ‘kolluk kuvvetlerinin’ Sur ilçesindeki Gazi Caddesinde baro üyesi bir avukatın kolunu kırdıkları belirtilirken, işkence ve kötü muamelenin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği ve sorumluların tespit edilerek açığa alınmaları gerektiği ifade edildi.

Diyarbakır Barosu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’de kolluk görevlilerinin insan haklarını ihlal etmekle suçlandığı hallerde; fail konumundaki kişiler bakımından öngörülen ayrıcalıklı yargılanma usulleri ve sağlanan güvencelerle, fail/failler cezasız kılınmakta ve ağır insan hak ihlallerine sebep olunmaktadır. Diyarbakır Barosu olarak; meslektaşımızın maruz kaldığı hukuk dışı saldırı ve keyfi işkenceyi gerçekleştiren faillerin ivedilikle tespit edilerek açığa alınmalarını ve delillerin muhafaza altına alınmasını talep eder, hukuki sürecin takipçisi olduğumuzu belirtiriz.”

Diyarbakır Valiliği’nden açıklama: “Şahıs hakaret edip mukavemette bulundu”

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, şahsın dün Sur İlçesinde trafikte seyir halinde iken telefon ile konuşması nedeniyle ekipler tarafından hakkında işlem yapıldığı, bu sırada şahsın ekiplere hakaret etmesi ve mukavemet göstermesi nedeniyle arbede yaşandığı ve çıkan arbedede kolunun kırıldığı belirtildi. Valilik ayrıca olayla ilgili tahkikat başlatıldığını açıkladı.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün saat 17:20 sıralarında Sur ilçemizde trafik seyir ve güvenliğiyle ilgili denetleme görevini yapan polis ekibi tarafından “seyir halinde cep telefonu ile konuşmak” kural ihlali nedeniyle araç sürücüsü H.M adlı şahıs hakkında işlem başlatılmıştır.

Bu esnada adı geçen şahsın, görevli personele yönelik hakaret içeren ifadelerle mukavemette bulunması üzerine, şahsın kontrol altına alınması sırasında arbede yaşanmıştır.

Olay sonrasında H.M adlı şahsın kendi isteği doğrultusunda polis ekiplerince hastaneye intikal ettirildiği, yapılan muayenesinde şahsın kolunda kırık olduğu anlaşılmıştır.

Konuyla ilgili olarak adli ve idari tahkikat başlatılmıştır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.