Diyarbakır’da polis şiddeti mobesede: Polis o bana saldırdı

Diyarbakır’da polis şiddeti mobesede: Polis o bana saldırdı

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde Şeymus Eşen’e şiddet uyguladığı iddia edilen polis memuru A.Y, mobese görüntülerinin aksine, Eşen’in kendisini kolundan tutarak aracın içine çektiğini ve darp ettiğini ileri sürdü.

AMİDA HABER- Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde 10 Mayıs’ta adliye önünde meydana gelen kavgadan habersiz, çocuğunu hastaneye götürmek için yoldan geçmeye çalışan Şeymus Eşen, aracının içinde polis şiddetine maruz kaldığını iddia etmişti. Eşen’in şikayeti üzerine Bismil Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, olaya ait mobese görüntüleri de dosyaya konuldu.

Polis memurunun ifadesine Amida Haber ulaştı

bismil.jpg

‘Aracın içine çekti, vurdu’

Soruşturma kapsamında Eşen’in darp ettiği iddia edilen A.Y'nin ifadesine Amida Haber ulaştı. A.Y, ifadesinde, Eşen’i suçladı. Adliye önündeki kavgada güvenliği sağlamak ve trafik akışını yönetmek için bölgede olduğunu belirten A.Y; ambulansa yol vermesi için Şeymus Eşen’i uyardığını ancak Eşen’in kendisine küfür ve hakaret ettiğini ileri sürdü. Eşen’in kolundan tutarak kendisini araca çektiğini iddia eden A.Y; “Araç sürücüsü bana karşı agresif ve saldırgan tavırlar sergileyerek elimdeki telsizle beraber kolumdan tutarak beni aracın iç kısınma hızlı ve sert bir şekilde çekti. Bu sırada bana hitaben ‘S..seni de, sabrını da diyerek’ bana vurmaya başladı.” Dosyaya konulan mobese görüntülerinde ise, A.Y’nin, Şeymus Eşen’e aracından camından kafasını içeri sokarak, yumruk attığı görüldü.

bismil.jpg

‘Direncini kırmak için kademeli güç kullandım’

Polis memuru A.Y; Şeymus Eşen’in direncini kırmak amacıyla kademeli olarak kuvvet kullandığını belirterek, Eşen’i darp etmediğini söyledi. A.Y’nin ifadesinde, şunları söyledi: “Tartışma sırasında şahıs arabasının sürücü kapısının alt gözüne elini attığını gördüm ve herhangi bir saldırı olayının yaşanmaması ve benim ve çevredeki vatandaşların can güvenliği acısından, şahsı aracından bedeni kuvvet kullanarak dışarı çıkarmaya çalıştım. Bu olayların yaşandığı sırada araçta başka şahıs var mıydı hatırlamıyorum. Zaten bu esnada çevrede bulunan vatandaşlar araya girerek olay yerine sonrada gelen tim arkadaşlarımla birlikte şahsı sakinleştirdiler. Beni araç sürücüsünün yanından uzaklaştırdılar. Ben yaşanan olaylar sırasında araç plakasının ve araç sürücünün bilgilerini alamadım. Bu olayların yaşandığı sırada halen adliye önündeki silahlı kavganın devam etmesi, olaya karışan çok sayıda şüphelinin bulunması ve olaydan dolayı yaralıların da bulunması, yaralıların bir kısmının hastaneye intikal ettirildiğinden, hastanede ikinci bir olayın yaşanmaması ve hastane çevre güvenliğinin sağlanması için Bismil Devlet Hastanesine intikal ettim.”

Şikayetçi oldu

Polis memuru A.Y, Şeymus Eşen’in trafikte geçiş üstünlüğüne sahip ambulansa yol vermeyerek kural ihlali yaptığını, polisin görevini yapmasına engel olduğunu belirterek, Eşen’den şikayetçi oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.