Diyarbakır’da rektörlük yarışı: Hangi ‘Mehmet’ atanacak?

Diyarbakır’da rektörlük yarışı: Hangi ‘Mehmet’ atanacak?
 Muhabir
Görev süresi dolan Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakoç, yeniden görev almak için başvurdu. Rakibi ise üniversite hastanesinin eski başhekimi Mehmet Akdağ. Son kararı Erdoğan verecek. Atamaların yakın tarihte yapılması planlanıyor.

AMİDA HABER - Bir dönem Türkiye’nin en saygın 5 üniversitesi arasında gösterilen Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi son yıllarda birçok alanda geriye doğru gitmeye devam ediyor. 50 yıllık hastane binasının yenilenmemesi, bilimden uzaklaşmakla ve üniversite arazilerinin bazı çevrelere peşkeş çekilmesi ile gündeme gelen Dicle Üniversitesi’nde gözler rektörlük atamasında.

Süre sona erdi

unid.jpg

Türkiye genelinde 25 Haziran’da başlayan ve aralarında Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nin de bulunduğu 17 üniversiteye atanacak rektör adayı başvuru süresi sona erdi. Aralarında profesör unvanı taşıyan akademisyenler, bizzat, posta veya elektronik posta yoluyla da Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK)’e rektör adayı olarak başvurularını yaptı.

Mehmet Karakoç ve Mehmet Akdağ başvurdu

diclea.jpg

Diyarbakır’da görev yapan 50’nin üzerinde kişi rektör olarak atanmak için YÖK’e başvurdu. Başvuranların arasında dikkat çeken isimler var. Dicle Üniversitesi’nin mevcut Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ile Dicle Üniversitesi Hastanesi eski Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ rektör olmak için başvuranlar arasında. Akdağ, uzun süre Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde başhekimlik görevi yürüttü, yeni hastane binası için Sağlık Bakanlığı nezdinde uzun süre girişimlerde bulundu. Mardin, Kayseri gibi illerden de yoğun başvuru yapıldığı öğrenildi.

Diyarbakır’ı bilen bir rektör atansın!

dicle.jpg

Bünyesinde araştırma hastanesi de bulunan Dicle Üniversitesi, günde binlerce hastaya hizmet veriyor. 17 fakülte, 4 enstitü, 3 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu ve 31 uygulama ve araştırma merkezi, 53 ön lisans programı, 70 lisans programı, 127 yüksek lisans programı, 74 doktora programıyla eğitim veren Dicle Üniversitesi için temel talep, Diyarbakır’ı tanıyan bir rektörün atanması. Siyasiler, STK’lar ve vatandaşların beklentisi de bu yönde.

Tıp doktorları rektörlük yaptı

diclea1.jpg

1974 yılında kurulan Dicle Üniversitesi’ni 50 yıldan bu yana tıp doktoru rektörler yönetti. Sedat Arıtürk döneminde Dicle Üniversitesi 14’üncü sıradayken, şu an 92’inci sıraya yükseldi.

Erdoğan bu hafta açıklayacak

uni1.jpeg

AK Parti’nin 23’üncü kuruluş yıl dönümü ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın Türkiye ziyareti nedeniyle ertelenen rektör atamalarının bu hafta açıklanması bekleniyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum