Diyarbakır’da ‘ring’ talebi: Bu koşulu sağlamamız mümkün değil!

Diyarbakır’da ‘ring’ talebi: Bu koşulu sağlamamız mümkün değil!
 Muhabir
Dicle Üniversitesi öğrencileri, kampüs içerisindeki ring araçlarının yetersiz olduğunu belirterek, geri dönüşlerde belediye otobüslerinde kart basma zorunluluğunun maddi imkanlarını zorladığını söyledi.

AMİDA HABER - Dicle Üniversitesi’nde fakülteler arasında kilometrelerce mesafe bulunuyor. Bir öğrencinin bir fakülteden diğerine ya da farklı bir birime geçebilmesi için ya ring servislerini kullanması ya da uzun mesafeleri yürümesi gerekiyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi otobüsleri kampüs içine kadar giriyor. Ayrıca kampüs içerisinde 5 ring servisi faaliyet gösteriyor. Ancak öğrenciler, ring servislerinin yetersiz olduğunu ve belediye otobüslerinde dönüşlerde kart basmak zorunda kalmalarının mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek yetkilerin buna bir çözüm bulmasını talep etti.

37025.jpg

‘Maddi olarak zorlanıyoruz’

Amida Haber’e konuşan üniversite öğrencisi Dilara Aydın, kampüs içerisindeki ring servislerinin yetersizliğinden şikâyet ederek, şunları söyledi: “Kampüs içinde ring sayısı yetersiz. Bazen yarım saate yakın ring beklemek zorunda kalıyoruz. Kampüs içine girişlerde belediye otobüslerine binmekte sorun yaşamıyoruz, ancak dönüşlerde kart basmak zorunda kalıyoruz. Geçen yıl da bu uygulama denenmişti fakat vazgeçtiler. Bu sene yine deniyorlar ve bu durum maddi olarak bizi zorluyor. Fakülteler arası mesafeler çok uzun, örneğin öğrenci işlerine gitmek için ücret ödemek zorunda kalıyoruz. Kampüs içinde seyahat edebilmemiz için ayrı bir kart sistemi oluşturulmalı ya da başka bir çözüm bulunmalı.”

adsiz-tasarim-2-002.jpg

‘Öğrenci kontrolünü sağlamak zor’

Belediye yetkilileri ise yaptıkları açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “Belediye olarak şu an yeni araç alacak gücümüz yok. Kampüs içine giren araç sayısını artırdık ve öğrencilere mümkün olan en fazla avantajı sağladık. Ancak bazı eksiklikler de yok değil. Öğrenciler, ‘başka bir fakültede ineceğim’ diyerek kart basmaktan kaçınıyorlar. Kampüs çıkışlarında tüm öğrencileri kontrol etmek mümkün değil. Kampüs içinde her 7 dakikada bir ring servisi geçiyor. Okul içerisinde her 7 dakikada bir ringler geçiyor. Öğrenciler fakülteden çıkar çıkmaz araçları ayaklarında bekliyor. Fakat bu koşulu sağlamamız mümkün değil. Öğrencilerin de bu konuda biraz duyarlı olmaları gerekir.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum