Diyarbakır’da sabah sporu yapanlara eğitmen desteği: 6 parkta başladı

Diyarbakır’da sabah sporu yapanlara eğitmen desteği: 6 parkta başladı

Kaynak:Basın Bülteni

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki 6 farklı noktada, eğitmenler eşliğinde "Sabah Sporları" gerçekleştiriyor. Program ile vatandaşların daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağlıyor.

AMİDA HABER - Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen bu programlar, Kent Meydanı, Tema Park, 75 Park, Anıt Park, Koşuyolu Parkı ve Park Orman gibi çeşitli mekanlarda yapılıyor. Her noktada bir kadın ve bir erkek eğitmenin rehberlik ettiği bu etkinlikler, hafta içi her gün sabah 6.00-11.30 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Etkinlik orta yaş grubundan vatandaşlar tarafından daha fazla ilgi gösteriyor.

diyarbakir-park-spor.jpeg

Gelecek dönemlerde kentin dezavantajlı mahallelerinde de benzer etkinliklerin yapılacağı belirtilen söyleyen Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkan Vekili Çetin Hasgümüş, “2014 yılında başlayan bu faaliyetler geçmiş dönemde sekteye uğratılsa da bürokratik birtakım sıkıntılara rağmen 1 Temmuz’dan itibaren yeniden başladı. Büyükşehir Belediyemizce yapılan sportif faaliyetlerde Eş Başkanlarımız Serra Bucak ve Doğan Hatun’un yoğun destek ve teşvikleri ile bu dönem sportif faaliyetleri biraz daha güçlendirerek çok farklı etkinliklere imza attık” diye konuştu.

yaslilara-spor-destegi.jpeg

Anıt Park'ta uzun süredir sabah sporu yapan Roza Bağca, "Burada egzersiz yapmak ve hocalarımızla birlikte vakit geçirmek bize hem ruhen hem bedenen rahatlama sağlıyor" diyerek programın katılımcılar üzerinde olumlu etkilerini dile getirdi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.