Diyarbakır’da saman presleme mesaisi: Yevmiye 3 bin lira

Diyarbakır’da saman presleme mesaisi: Yevmiye 3 bin lira

Kaynak:Anadolu Ajansı

Diyarbakır'da buğday ve arpa hasadıyla birlikte diğer bölge illerindeki besiciler için günde 3 bin liraya saman presleme işlemi devam ediyor.

AMİDA HABER - Türkiye'nin önemli tarımsal üretim illerinden Diyarbakır'da arpa ve buğday hasadının tamamlanmasıyla birlikte, diğer bölge illerindeki besicilere gönderilmek üzere saman presleme işlemi başladı.

saman-balya-isciiaig.jpg

Mesai geç saatlere kadar devam ediyor

Yazın 40 derece üzeri sıcakta sabahın erken saatlerinde çalışmaya başlayıp gece saatlerine kadar tonlarca samanı presleyen işçiler, günde 3 bin lira kazanıyor.

İşveren Mehmet Güler, yazın başladıkların belirterek, 4-5 ay boyunca saman için yoğun mesai yaptıklarını söyledi.

saman-balya-isci1.jpg

Dökme saman presleniyor

Mesainin sabah 05.00'te başlayıp gece 01.00'e kadar sürdüklerini ifade eden Güler, “Kışa doğru gidince saman yüklememiz azalıyor. Günde 70-80 ton oluyor. Bu zamanlar tonajlar düşüyor. Şu anda dökme saman presliyoruz. Erzincan, Erzurum illerindeki besicilere gönderiyoruz. Besiciler için kışa hazırlık yapıyoruz” dedi.

saman-balya-isci22.jpg

İşçiler yükledikleri kadar para kazanıyor

1-2 ay daha yoğunluğun süreceğini söyleyen Güler, “Yazın aşırı sıcaktan dolayı işçilerimiz çok zorlanıyor. Bu mevsimde pres işi çok güzel. Hava serin, işçiler de yorulmuyor. Şimdi sabah 07.00'de başlıyoruz, akşam 19.00-20.00'ye kadar. Ton başı alıyorlar, günlükleri 3 bine geliyor. Ne kadar çok yüklerlerse o kadar iyi para alıyorlar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.