Diyarbakır’da Şeyh Sait kararı: İsim kaldırılacak mı?

Diyarbakır’da Şeyh Sait kararı: İsim kaldırılacak mı?

Kaynak:Haber Merkezi

Zafer Partisi’nin Diyarbakır’daki bir bulvara verilen ismin kaldırılması ile ilgili yaptığı başvuruda karar çıktı.

AMİDA HABER - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne açılan davanın sonucunu sosyal medya hesabından paylaştı. Özdağ, “Şeyh Sait Bulvarı isminin verilmesini engellemek için Zafer Partisi’nin açtığı dava Diyarbakır 3. İdare Mahkemesi tarafından talebimiz kabul edilerek yürütmenin durdurulması kararı alınmıştır” dedi.

<

Zafer Partisi’nin Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Sevdagül Tunçer de kararı çektiği bir video ile duyurdu. Tunçer, “Diyarbakır'daki 12 km'lik bulvara, emperyalizm işbirlikçisi vatan haini Şeyh Sait'in isminin verilmesine yönelik olarak, Genel Başkanımız Ümit Özdağ'ın talimatıyla vekaleten açtığım iptal davasında bugün Diyarbakır 3. İdare Mahkemesince yürütmenin durdurulması kararı verildi. Atatürk ve silah arkadaşları nasıl Cumhuriyet düşmanlarını ezdiyse, bizler de bugün Cumhuriyet düşmanlığını sürdürenlerle, Zafer Partisi olarak topyekün mücadele etmeye devam edeceğiz. Türk kamuoyuna gururla ve saygıyla duyururum.

seyh-said-bulvari.jpg

Şeyh Sait ismi ne zaman verildi?

Geçen dönem kayyımın yönettiği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin açılışını duyurduğu bulvarın ismini Şeyh Sait Bulvarı olarak yazması, kıyameti koparmıştı. Diyarbakır Barosu eski Başkanı Cihan Aydın, belgelerini paylaşarak, Şeyh Sait isminin kayyım tarafından bulvara verilmediğini, 2011 yılında Osman Baydemir döneminde, belediye meclis kararı ile verildiğini duyurmuştu.

Şeyh Sait Meydanı neresi?

HDP’nin yönettiği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında Dağkapı Meydanı olarak bilinen meydana da Şeyh Sait Meydanı ismini vermişti. Karar, Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’nın belediye eş başkanı olduğu dönemde, 241 sayılı meclis kararıyla alınmıştı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.