Diyarbakır’da sıcak havaya rağmen şemsiye ile oto pazarına akın ettiler

Diyarbakır’da sıcak havaya rağmen şemsiye ile oto pazarına akın ettiler

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Diyarbakır'da 40 dereceyi aşan sıcak havada, açık oto pazarında şemsiye ile sıcak havadan korunmaya çalışan alıcı ve satıcılar, araç fiyatlarının düşüşte olduğu bu dönemde pazarlık yapıyor.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da 40 dereceyi aşan sıcak havada, açık oto pazarında yoğunluk yaşanıyor. Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan ikinci el açık oto pazarında hafta sonu yoğunluğu dikkat çekiyor. Kentte sıcak hava 40 dereceyi aşarken, pazara gelen alıcı ve satıcılar şemsiye ile korunmaya çalışıyor.

aw255997-01.jpg

Diyarbakır Oto Pazarı’nda bulunan Umut Demir, sıcak havanın etkisini vurgulayarak, “Hava sıcaklığı 40 derecenin üstünde. Oto pazarında ise oldukça soğuk bir hava esiyor. Araçlara bakanlar genellikle araç sahipleri, alıcılar çok az. Araba fiyatları bayağı düşüşte. Aracımızın değerini alamıyoruz. Araba, yatırım aracından çıkmıştır” dedi.

aw255997-09.jpg

Alıcılardan Mesut Yanık ise pazardaki durumu şöyle özetledi: “Havalar çok sıcak, 40 derecenin üstündedir. Piyasada bir gerileme var. Alıcı yok, satıcılar ise yüksek fiyata satıyor. Sıcak havada soğuk pazarlık var. Alıcılar yok, satıcılar da malum.”

aw255997-05.jpg

Şemsiye ile sıcaktan korunmaya çalışan pazara gelenler, araç fiyatlarının düşüşte olduğu bu dönemde alım yapmanın avantajlarını değerlendirmeye çalışırken, sıcak hava koşulları ve piyasadaki durgunluk pazarlıkları etkiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.