Diyarbakır’da sıcaklık 40 derece: Mandalar da dayanamadı!

Diyarbakır’da sıcaklık 40 derece: Mandalar da dayanamadı!
Sıcaklığın 40 derecelere vardığı Diyarbakır'da hayvancılıkla yapan bir besici, sıcak havadan etkilenen mandalarını dereye sokarak serinlemelerini sağlıyor.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da besicilik yapan 29 yaşındaki Velat Kaya, aşırı sıcaktan etkilenen mandalarını serinletmek için Devegeçidi mevkisindeki dereye götürüyor. Günün en sıcak saatlerinde suya giren mandalar, hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte sudan çıkarılarak otlatılıyor.

manda-3.jpeg

Mandaların aşırı sıcaklardan olumsuz etkilendiğini belirten Kaya, her gün saat 11.00 civarında Devegeçidi mevkisindeki dereye getirdiğini söyledi.

manda-1.jpeg

‘4 ay boyunca mandalar suda kalıyor’

Mandaların günde 5 saate yakın suda kaldığını belirleten Kaya, "Köyde sadece biz manda besliyoruz. 70 mandamız var. Mandalar susuz yaşayamıyor. Buraya mecbur geliyoruz, yoksa hem bizim için hem de mandalar için çok zor oluyor. Yaz ayları Diyarbakır çok sıcak oluyor. Buraya geldiğimizde hem hayvanlar hem biz serinliyoruz. Bunu yaklaşık 4 ay boyunca yapıyoruz” dedi.

manda.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden verilerine göre, Diyarbakır'da bayramın ilk günü hava sıcaklığı 39 derece olarak ölçüldü.

manda-4.jpeg

Kentte hava sıcaklığının bayramın ikinci günü 40, üçüncü günü 41, dördüncü günü de 42 derece olması tahmin ediliyor. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.