Diyarbakır’da sigara denetimi yapan teknikere saldırı

Diyarbakır’da sigara denetimi yapan teknikere saldırı
 Muhabir
Diyarbakır Bağlar İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli çevre sağlık teknikeri çapraz tütün denetimi esnasında darp edildi.

AMİDA HABER - Edinilen bilgiye göre olay Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi Musa Anter Caddesi üzerindeki bir elektrik dükkanında meydana geldi. Çapraz tütün denetimi için elektrik dükkanına giren Bağlar İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli çevre sağlık teknikeri Fikret Özgüler, iddialara göre, işyerinde bulunan kişilerin direnci ile karşılaştı. Dükkânda bulunanlar bir süre sonra Özgüler’e saldırdı. Yüzünden darp edilen Özgüler yaralandı. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Özgüler, saldırganlardan şikayetçi oldu.

Sendika açıklama yaptı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Amed şubesi resmi X hesabında konuyla ilgili açıklama yaparak “Bağlar ilçe sağlık müdürlüğünde görevli arkadaşlarımız, çapraz tütün denetimi yaptıkları esnada darp edildi. Kapalı ortamda sigara içme denetiminin yeniden düzenlenmesi konusunda gerekli adımlar atılmalıdır. Tekrardan şiddeti kınıyoruz. Artık yeter!” ifadelerini kullandı.

‘Olayın takipçisi olacağız’

Amida Haber’e konuşan Sağlık Emekçileri Sendikası (Ses) Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Toprak, şunları söyledi: “Bugün bir arkadaşımız denetimler esnasında saldırıya uğradı. Arkadaşımızı ziyaret edeceğiz. Ona göre bir açıklama yapacağız. Kamu davası olduğu için, dava işlemleri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülecek. Olayın takipçisi olacağız. Denetimler esnasında fotoğraf çekilmesi sistemi acil bir şekilde devreye koyulması gerekir.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.