Diyarbakır’da siyah kıyafet giyip şiddet olaylarını protesto ettiler

Diyarbakır’da siyah kıyafet giyip şiddet olaylarını protesto ettiler
Türkiye geneli öğretmenlerin şiddete karşı başlattığı ‘iş bırakma’ eylemine Diyarbakır’daki özel okullardan bazıları destek verdi. Kadın ve erkek öğretmenler siyah kıyafet giyerek, şiddeti protesto etti.

AMİDA HABER- İstanbul’da okul müdürü İbrahim Okutan’ın öğrencisi tarafından öldürülmesinin ardından eğitim sendikalarının kararı ile öğretmenler iş bırakma eylemi yaptı. 81 ilde aynı anda, basın açıklamaları yapılarak, şiddet olaylarının önlenmesi istendi. Diyarbakır’da devlet okullarının yanı sıra bazı özel okullarda öğretmenlere yönelik şiddeti protesto etti.

siyah-protesto-diyarbakir.jpeg

Tüm öğretmenler siyah kıyafet giydi

Diyarbakır Lider Koleji öğrenci ve öğretmenleri okul bahçesinde, öldürülen okul müdürünün anısını yaşatmak için bir araya geldi. Okuldaki tüm kadın ve erkek öğretmenler, okul müdürünü dualarla anarken, yaşanan üzücü olayın bir daha yaşanmaması için birlik ve dayanışma içinde olmanın önemine vurgu yaptılar.

Özmen’den eğitim camiasına çağrı

Etkinlikte konuşan Diyarbakır Lider Koleji Okul Müdürü Ahmet Özmen, şiddet olaylarının son bulmasını isteyerek, “Öğretmenlerimizin ve okul çalışanlarının her zaman yanında olduğumuzu göstermek için bu töreni düzenledik. Bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması için öğrencilerimize ve topluma önemli mesajlar vermek istiyoruz. Eğitim camiası olarak birlik ve beraberlik içinde olmalıyız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.