Diyarbakır’da sokakta çalışan 90 çocuk eğitime kazandırıldı

Diyarbakır’da sokakta çalışan 90 çocuk eğitime kazandırıldı

Kaynak:Anadolu Ajansı

Diyarbakır'da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce yürütülen çalışmayla 9 ayda sokakta çalışan 90 çocuğun okula kazandırıldığı açıklandı.

AMİDA HABER - Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, kentte sokakta çalışan veya çalıştırılan risk altındaki çocuklara yönelik koruyucu ve önleyici hizmetler kapsamında, "Çocuklar Güvende Projesi" hayata geçirdi.

Proje doğrultusunda görevlendirilen mobil ekipler iki vardiya halinde her gün saat 10.00'dan gece 22.00'ye kadar sahada çalışıyor.

9 ayda 90 çocuk

Projeyle Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimine gelen ya da getirilen, sokakta çalıştırıldığı tespit edilen ve suça sürüklenen çocuklara ilişkin yapılan izlemeler sonucunda, 9 ayda sokakta çalıştığı tespit edilen 90 çocuğun okula devam etmesi sağlandı.

diyarbakir-cocuk.jpg

Eğitime kazandırılan çocukların ailelerine sosyal yardımda bulunulurken, her türlü risk ve tehlikelerden korunmaları için de psikososyal destek hizmetlerinin planlandığı ifade edildi.

Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, "Çocuklar Güvende Projesi" kapsamındaki çalışmaları İl Sağlık ve İl Emniyet müdürlükleri ile İl Müftülüğü ve belediye zabıta amirlikleri gibi paydaş kurumlarla birlikte yürüttüklerini söyledi.

‘Çocukları teşvik etmemiz lazım’

cocuklar-mobilhizmet.jpg

Polat, "2024 yılının ocak ayından bugüne kadar 90 çocuğa eğitim tedbiri aldık. Milli Eğitim Müdürlüğü takibini ve çocuğun okula devamını sağlıyor. Milli Eğitim çocuk için bir danışman belirliyor. Bu danışman da ailelere gidip ikna ve bilinçlendirme çalışmaları yapıyor. Bazen çocuklar okula gittikleri halde yine sokakta çalışıyorlar. Bununla ilgili de ailelere eğitim ile sosyal ve ekonomik destek veriyoruz. Bu yıl ocak ayından bu yana 90 çocuk için sosyal ve ekonomik destek sağladık. Aileleri eğitmemiz, bilinçlendirmemiz lazım. Elini açan bir çocuğa para verdiğinizde o eli fazlasıyla teşvik ediyoruz. Bir el gidiyor, iki el, üç el oluyor. Çocukları bu anlamda teşvik etmememiz lazım." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.