Diyarbakır’da Starbucks ve Burger King’e giren 16 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır’da Starbucks ve Burger King’e giren 16 kişi gözaltına alındı
Diyarbakır’da 22 Haziran’da Sur ve Kayapınar’da Starbucks ve Burger King şubelerinde tekbir getirerek eylem düzenleyen ve müşterileri masalardan kaldıran gruptan 16 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı.

AMİDA HABERDiyarbakır’da 22 Haziran günü Kayapınar İlçesi 75 metrelik yolda bulunan Starbucks ile Sur ilçesinde bulunan Burger King şubelerini basan bir grup, “Ceng, cihad, şehadet” sloganları atarak, tekbir getirmişti. Mekandaki müşterileri azarlayan grup, tüm müşterileri her iki iş yerinden çıkarmıştı. Başta Diyarbakır Barosu olmak üzere Diyarbakır Kent Konseyi’ne bağlı 76 sivil toplum kuruluşu temsilcisi iş yerlerine yapılan saldırıyı kınayarak, tedbir alınmasını istemişti.

İçişleri Bakanlığı açıkladı

2024/06/23/starbucks.jpg

İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Sur ve Kayapınar ilçelerinde 2 ayrı işletmeye giren 16 şahsın gözaltına alındığını belirterek, şu paylaşımı yaptı: “22 Haziran 2024 Cumartesi günü Diyarbakır Sur ve Kayapınar ilçelerinde iki ayrı işletmeye giren 16 şahsın işlemleri Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce yapılmaktadır. Bugün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceklerdir.”

HÜDA PAR: Alakamız yok

2024/06/24/starbucks-burgerking-diyarbakir.jpg

Diyarbakır’daki işletmelerin bu muameleye maruz kalması sosyal medyada büyük tepki toplamıştı. Bir çok sosyal medya kullanıcısı olaylardan HÜDA PAR’ı sorumlu tutmuştu. HÜDA PAR yetkilileri ise tepkiler üzerine açıklama yaparak, eylemin kendileri ile hiçbir alakasının olmadığını söylemişti. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum