Diyarbakır’da su kanalı patladı: Kurumlar izliyor!

Diyarbakır’da su kanalı patladı: Kurumlar izliyor!

Kaynak:Muhabir: Hozan Adar

Diyarbakır’da bazı bölgeler su hasreti ile yanıp tutuşurken, Bismil İlçesi’nde ise günlerdir su boş arazilere akıyor. Köylüler tepkili.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da 220 kilometrelik yapay nehir Kayapınar, Ergani, Bismil ve Çınar Ovası’na can veriyor. Kısa süre önce devreye giren sulama kanallarında yaşanan patlamalar hem israfa neden oluyor, hem köylünün tepkisine yol açıyor. Kanal suyunun geçmediği köylüler duruma tepki gösterirken, Bismil İlçesi Tepecik Köyü ana kanal betonunda meydana gelen patlama nedeniyle su günlerdir boş arazilere akıyor.

su-kanali-1.jpeg

DSİ suyu kesti

Su kanalındaki çatlamalar nedeniyle DSİ bölgeye su akışını durdurdu. Yapılacak çalışmaların ardından bölgeye su verilmesi bekleniyor.

su-kanali-3.jpeg

Yaşanan sorunun giderilmesi için Bismil Pamuk üreticileri Birliği Başkanı Hasan Vural’ın DSİ Diyarbakır 10. Bölge Müdürü ile görüşerek, Bismil ovasında kanal ve sifonların durumu görüştü.

su-kanali-2.jpeg

Konuyla ilgili Amida Haber’e konuşan Tepecik köyü sakinleri, DSİ tarafından yapılan çalışmaların çok ağır geçtiğini belirterek, pamuk mevsimi öncesi onarımın hızlı bir şekilde yapılmasını talep ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.