Diyarbakır’da taşımalı eğitim eziyeti: Binlerce çocuk mağdur

Diyarbakır’da taşımalı eğitim eziyeti: Binlerce çocuk mağdur
 Muhabir
Diyarbakır’da taşımalı eğitim ihalelerinin geç yapılması nedeniyle binlerce çocuk mağdur oldu. Okulların üzerinden iki hafta geçmesine rağmen bazı yerlerde çocuklar eğitime başlayamadı.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın Çermik ilçesine bağlı Sarıçam Mahallesi'nde, taşımalı okul servislerinin başlamaması nedeniyle çocuklar iki haftadır okula gidemiyor. Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği kapsamında her yıl binlerce öğrenci ücretsiz servislerle okullarına ulaştırılıyor. Ancak bu yıl okulların açılmasının üzerinden iki hafta geçmesine rağmen bazı kırsal bölgelerde taşımalı eğitim hizmeti henüz başlamadı.

Köy ve kırsal bölgelerde yaşayan öğrenciler, eğitimde fırsat eşitliğine ulaşmakta zorluklar yaşıyor. Okulu olmayan yerleşim birimlerindeki öğrenciler, her yıl yapılan farklı ihalelerle belirlenen ücretsiz servislerle okullarına taşınıyor. Ancak bu yıl ihalelerin gecikmesi, Sarıçam Mahallesi'ndeki öğrenciler gibi birçok öğrenciyi mağdur etti.

Çocuklar mağdur

koy-servis.jpg

Mahallede 23 öğrenci bulunuyor ve servisler henüz başlamadığı için bu çocuklar okula gidemiyor. Amida Haber’e konuşan velilerden Mehmet Baykara, çocuklarının mağduriyetini dile getirerek şöyle konuştu: "Köyümüzde 23 öğrenci var. İmkânı olan veliler çocuklarını kendi araçlarıyla okula götürebiliyor, imkânı olmayanlar ise maalesef gidemiyor. Okulların açılmasının üzerinden iki hafta geçti ancak ihaleler yapılmadığı için çocuklarımız okula gidemiyor. Servis sorununun bir an önce çözülmesini talep ediyoruz."

‘Servisler yarın başlayacak’

gfsg.jpg

Mahalle muhtarı Veysi Karaahmetoğlu ise yaptığı açıklamada: "Millî Eğitim ile gerekli görüşmeleri yaptık. İhaleler tamamlandı ve yarından itibaren okul servisleri hizmet vermeye başlayacak," diyerek sorunun çözüleceğini belirtti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.