Diyarbakır’da toplu ulaşımda yeni dönem: Her binene ‘Rojbaş’

Diyarbakır’da toplu ulaşımda yeni dönem: Her binene ‘Rojbaş’
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte toplu ulaşımı sağlayan belediye otobüslerinde yeni bir uygulama başlattı. Artık her otobüse binen Kürtçe Rojbaş (iyi günler) selamıyla karşılanıyor.

AMİDA HABER – 8 yıllık kayyum döneminden sonra 31 Mart seçimlerinde DEM Parti’ye geçen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda Kürtçe selam uygulaması başlattı.

674d0b2b-3332-42d4-8be1-0ef6fac35a4f.jpg

DEM Parti seçim beyannamesinde, kazandıkları belediyelerde çok dilli hizmete geçileceğini önceden duyurmuştu.

Günde onbinlerce kişiye ‘Rojbaş’

Büyükşehir belediyesine ait otobüslere yeni başlayan uygulamada, toplu ulaşım hizmetinden yararlanan vatandaşlar kartlarını otobüsteki cihaza bastıklarında, daha önce ‘indirimli, tam bilet, ücretsiz’ şeklinde verilen cevap yerine Kürtçe ‘Rojbaş’ (İyi günler) selamıyla karşılaşıyorlar.

Otobüslerdeki cihazlar günde onbinlerce kişiye ‘Rojbaş’ diyor.

Duruma sevinen vatandaşlar Rojbaş’a cevap veriyor

İlk kez kartlarını basanlar kendilerine verilen ‘Rojbaş’ cevabına şaşırıp tebessüm ederken, bu duruma sevinen bazı vatandaşlar da cihaza cevap vermekten geri durmuyor.

Kartlarını bastıktan sonra ‘Rojbaş’ cevabı alan bazı vatandaşlar, ‘spas, teşekkürler’ gibi cevaplar verirken bazılarının da İngilizce ‘thank you’ ve Rusça ‘spasiva’ cevaplarını vermeleri dikkatlerden kaçmadı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum