Diyarbakır’da ‘Ücretsiz kartlar geçersiz olacak’

Diyarbakır’da ‘Ücretsiz kartlar geçersiz olacak’
Özel halk otobüsleri zam ve ücretlerde iyileştirme talebi üzerine eyleme gidiyor.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da özel halk otobüsleri ile Büyükşehir Belediyesi arasında ulaşım ücretleri üzerindeki anlaşmazlık nedeniyle meydana gelen kriz büyüyor. Daha önce abonman kartlar üzerine başlayan kriz, zam talepleri üzerine tekrardan gündeme geldi.

Amida Haber’e konuşan, Diyarbakır’daki Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Pervane, Türkiye genelinde belediyelerinin tamamında otobüs ücretlerinde yüzde 40 ila 50 arasında zam yapıldığı, Diyarbakır’da da zam tarifesinin getirilmesi için eylemlere başlayacaklarını duyurdu.

Çözüm bulunana kadar eylemler sürecek

mehmet-pervane.jpg

Pervane: “Türkiye genelinde otobüs ücretlerine yüzde 40-50 arasında bir zam geldi. Fakat Diyarbakır’da hala aynı ücret tarifesi uygulanıyor. Her şehirde özel halk otobüslerine yüzde 50 destek veriliyor. Fakat bize çok düşük bir ücret ödeniyor. Belediyelerle sürekli görüşmeler gerçekleştiriyoruz fakat hiçbir çözüm bulunmuyor. Sadece görüşmede kalıyor her şey. 12 Haziran hem zam artışları hem de şartlarımızın iyileştirilmesi için eyleme gidiyoruz. İlk eylemimiz passo dediğimiz ücretsiz kartları iptal edeceğiz. Minibüslerimizde ücretsiz kartlar geçersiz olacak. Çözüm bulunmazsa sonraki hafta kart cihazları kaldıracağız ve sadece nakit para geçerli olacak. Çözüm bulunana kadar eylemlerimize devam edeceğiz” dedi. (Zelal Sinayiç)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum