Diyarbakır'da uyum haftası başladı: Trafik yoğunluğu şaşırttı!

Diyarbakır'da uyum haftası başladı: Trafik yoğunluğu şaşırttı!
 Muhabir
Bu yıl okul öncesi (anasınıfı) ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için ilk zil çaldı. Diyarbakır’ın birçok noktasında yoğun trafik oluştu.

AMİDA HABER- Anaokulu ve ilkokul 1’inci sınıf öğrencileri, uyum haftası kapsamında eğitime başladı. Öğrenciler, eğitimin ilk gününde servislerle veya velilerin özel araçları ile okul yolculukları başladı. Bununla birlikte Diyarbakır’ın birçok noktasında da trafik yoğunluğu oluştu.

Özellikle Seyrantepe Köprülü Kavşağında görülen trafik yoğunluğu dikkat çekti. Araçların uzun süre trafikte beklediği kavşakta trafik aksaklıkları oluştu.

Okul servislerinin ve velilerin özel araçlarla trafiğe akmasıyla beraber Diyarbakır'da okul başlama saati ve bitiş saatlerinde kentin işlek caddelerinde trafik dakikalarca durma noktasına geldi.

diyarbakir-trafiiik.jpg

Yoğunluk artarak devam edecek

Diğer sınıflar için ise okullarda 2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak. İlkokul, Ortaokul ve Liselerin de tam olarak başlamasıyla birlikte Diyarbakır'da trafikteki yoğunluğun artması bekleniyor.

Okullar ne zaman açılacak? İşte MEB takvimi...

diyarbakir-trafiiik22.jpg

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı, 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak. Ancak okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için 'uyum eğitimi' 2-3 Eylül'de başladı.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlayacağı 9 Eylül'den itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde uygulanacak.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.