Diyarbakır’da yeni iş kapısı: Talep yüzde 60 arttı

Diyarbakır’da yeni iş kapısı: Talep yüzde 60 arttı
 Muhabir
Diyarbakır’da son yıllarda artan modern yapılaşmaya karşılık işsizlik, özel güvenlik kurslarına olan talebi arttırdı. Son iki yılda özel güvenlik kurslarına başvuru sayısı yüzde 60 yükseldi.

AMİDA HABER - Diyarbakır, 2 milyona yaklaşan nüfusuyla Türkiye'nin en hızlı kentleşen iller arasında yerini alıyor. Son 10 yıl içinde kentleşmenin yüzde 80 arttığı Diyarbakır’da, kentin yapısını büyük ölçüde değiştirdi. Kentin dört bir yanında yeni yerleşim alanlarının inşa edilmesi ve bu yerleşimlerin büyük bir bölümünde siteleşme modeline geçilmesi, güvenlik önlemlerine ihtiyacı da artırdı. Özellikle sitelerde yaşayanlar, artan güvenlik tehditlerine karşı tedbir almak için özel güvenlik hizmetlerine sarıldı.

Siteler, AVM’lerde talep arttı

ozel-guvenlik.jpg

Diyarbakır’daki güvenlik kaygısı, sadece bireyler ve aileler arasında değil, kamu ve özel sektörde de kendini gösteriyor. Özellikle büyük işletmeler, alışveriş merkezleri ve siteler, artan güvenlik tehditlerine karşı önlem almak amacıyla özel güvenlik personeli talebini arttı.

Üniversite mezunları kurslara başvuruyor

guvenlik-talep.jpeg

Özel güvenlik sektöründeki bu artış, doğrudan özel güvenlik eğitimi veren kurslara da yansıdı. Diyarbakır’da son iki yıl içinde özel güvenlik kurslarına yapılan başvurular yüzde 50-60 oranında arttı. Özel güvenlik kurslarını özellikle atanamayan üniversite mezunları ilgi gösteriyor. İş bulma umuduyla güvenlik kurslarına yönelen lisans ve önlisans mezunları, eğitimlerini tamamladıktan sonra belge alarak sektörde iş bulmaya çalışıyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.