Diyarbakır’da yeşil alanlar kafelerin istilası altında!

Diyarbakır’da yeşil alanlar kafelerin istilası altında!
 Muhabir
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2016 yılındaki çatışmalardan sonra inşa edilen TOKİ konutlarının önündeki yeşil alanlar, kafelerin istilası altında.

AMİDA HABER - 2016 yılında, sokağa çıkma yasaklarının ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafında 6 bin 300 parselde mahallede 8 etap halinde 367 ev ve iş yeri yapıldı. Bu yapılar arasında kafe, butik, mağazalar ve iş yerleri olarak kullanılmaya başlandı.

sur-kafe-istilasi.jpg

İnşa edilen mahallelerde yer alan yeşil alanlar, özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte kafe sahipleri tarafından ticari amaçlarla kullanılmaya başlandı. Kafelerin önlerindeki yeşil alanlara minderler ve yastıklar yerleştirilerek işletmelere dahil edilmesi, halka açık alanların kısıtlanmasına yol açtı.

kafeler-yesil-alanlar-istila.jpgKafe sahiplerinin kontrolsüz bir şekilde kullandığı alanlar için denetim yapılması isteniyor.

kafeler-yesil-alanlar.jpg

3 bin 569 yapı yıkıldı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015 yılında başlayan sokağa çıkma yasaklarında başta Cemal Yılmaz, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Cevatpaşa ve Savaş mahalleleri hasar üzere birçok mahalle zarar gördü. 3 ay süren çatışmalarda 6 mahallede, 87 yapı ve tescile değer 247 binanın da olduğu 3 bin 569 yapı yıkıldı. 2016 yılında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafında 6 bin 300 parselde mahallede 8 etap halinde 367 ev ve iş yeri yapıldı. Bu yapılar arasında kafe, butik, mağazalar ve iş yerleri alıyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
33 Yorum