Diyarbakır’da yetenekli çocuklar spora yönlendirilecek

Diyarbakır’da yetenekli çocuklar spora yönlendirilecek
Diyarbakır’da başlatılan yetenek çalışmaları kapsamında 32 bin öğrenciye ulaşılarak, spora yönlendirilmeleri sağlanacak.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında hayata geçirilen "Türkiye sportif yetenek taraması ve spora yönlendirme" programı için çalışmalara başlandı. Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün koordinesindeki uzman antrenörler tarafından gerçekleştirilen programda, ilkokul 3. sınıftaki 32 bin öğrencinin test ve ölçümleri yapılacak. Diyarbakır’da şu ana kadar gerçekleştirilen istatistiksel çalışmalar neticesinde 2068 öğrenci spora yatkın bulunarak Sporcu Eğitimi ve Gelişimi Programına davet edilmeye hak kazanmayı başardı. Öte yandan oluşturulan mobil ekip ile 1 Kasım itibariyle merkez ilçelerde bulunan okullar gezilerek 2 bin 426 öğrenciye ulaşıldı.

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda en doğru spor branşlarına yönlendirileceğini söyledi.

2 bin 68 öğrenci programa alındı

Yetenek Taraması İl Koordinatörü Hüseyin Öztürk, 3’üncü sınıfta okuyan öğrencilerin genel tarama sonuçlarının açıklandığını, 2 bin 68 öğrencinin spora yatkın bulunduğunu, Sporcu Eğitimi ve Gelişimi Programına davet edildiklerini söyledi. (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.