Diyarbakır’da yıkılmayan metruk bina tehlike saçıyor

Diyarbakır’da yıkılmayan metruk bina tehlike saçıyor
 Muhabir
Diyarbakır’da kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan bina yıkılmadı, madde bağımlılarının meskeni haline geldi. Esnaf ve mahalle sakinleri can güvenliklerinin olmadığını belirtti.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi’ndeki Sanat Sokağı'nda yer alan 65 yıllık Karaamid Apartmanı uzun bir süre önce kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Kentsel dönüşüm kapsamında sakinler binayı boşalttı. Şehrin gözde bölgelerinden biri olarak bilinen Ofis Sanat Sokağı’nda uzun süredir metruk halde bulunan bina uyuşturucu madde kullananların mekanı haline geldi.

Sakinler tedirgin

Uzun süredir yıkılmayı bekleyen bu bina harabe hale geldi ve madde bağımlılarının meskeni haline geldi. Bu durum, çevredeki işletme sahiplerini ve bölge sakinlerini tedirgin ediyor.

metruk2.jpg

Madde bağımlıları rahatsız ediyor

Esnaflar, madde bağımlılarının binaya girip çıkmalarından dolayı rahatsızlık duyduklarını ve mahalleye gelen ziyaretçilerden de sık sık şikâyetlere neden olduğunu belirtti.

Yetkililere çağrı

Esnaf ve çevre sakinleri, yetkililerden bir an önce binanın yıkım işlemlerinin başlatılmasını ve kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılmasını talep ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.