Diyarbakır’daki boş evlere hırsızlar dadandı

Diyarbakır’daki boş evlere hırsızlar dadandı
Diyarbakır’da depremde hasar gören boş evlere hırsızlar dadanmaya başladı. 11 günde onlarca hırsızlık olayı yaşandı. Hırsızlar önceki akşam Bağlar’da girdikleri bir evden 40 bin liralık ziynet ve elektronik eşya çaldı.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da deprem nedeniyle 7 bina yerle bir oldu, 394 kişi enkaz altında yaşamını yitirdi. Kentteki 70 bin yapıdan 360’ı ağır hasar aldı, 31’i hakkında acil yıkım kararı verildi. Hasar alan evlerine ev sahipleri giremediği için hırsızlar dadandı. Hırsızlık olaylarının tavan yaptığı kentte vatandaşlar önlem alınmasını istiyor.

40 bin liralık eşya çalındı

Dün gece Bağlar İlçesi Mevlana Halit Mahallesi 465. sokakta bulunan Ali Kaya 2 Apartmanındaki bir ev soyuldu. Az hasarlı olduğu için evlerine girmeye korkan ev sahibi sabah duş almaya gittiğinde şok yaşadı. 5 katlı binadaki evinin kapısını levye ile kıran hırsızlar içeriden ziynet ve elektronik eşyalar dahil 40 bin liralık eşya çaldı. Ev sahibi durumu polise bildirdi.

hirsizlar.jpg

Polis parmak izi alamadı

Evdeki hasardan dolayı, parmak izi almak için polisin eve girmediğini belirten ev sahibi Mehmet Aydar, “Polis ‘Oralar tehlikeli giremeyiz. Sen karakola gelip ifade ver’ dediler. Evi nasıl karakola götüreyim. Böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

Yeni evli çiftin kapısını bile çaldılar

Bir yıllık evli olan Aydar, bir ay önce 4 bin TL’ye yaptığı panjur kapının da çalındığını belirterek, “Kapıyı bile götürmüşler. Böyle vicdansızlık olur mu” diye tepki gösterdi.

(Amida Haber-Özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.