Diyarbakır’daki Eş Başkan GABB başkanlığına seçildi

Diyarbakır’daki Eş Başkan GABB başkanlığına seçildi
Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Siraç Çelik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi.

AMİDA HABER - ÇandAmed (Sezai Karakoç) Kültür ve Kongre Merkezi’nde bugün gerçekleşen Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB), 2024 Yılı Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda seçim yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun ile GABB üyesi belediyelerin başkanları ve eş başkanlarının katıldığı toplantıda, Birlik Başkanlığı, Birlik Meclis 1. ve 2. Başkan vekilleri, Birlik Encümeni, Plan Bütçe Komisyonu üyeleri ve Denetim Komisyonu üyelerinin belirlenmesi amacıyla seçimler yapıldı.

Yeni kararlar alındı

gabb-diyarbakir-toplanti44.jpeg

Toplantıda, Birlik üyeliğinden ayrılan belediyelerin üye belediyeler listesinden çıkarılması ve Birlik üyeliği için kendi meclislerinde karar alan belediyelerin üyeliğe kabulü ile üye belediyeler listesine eklenmesi hususları görüşülüp karara bağlandı.

Bağlar Belediye Eş Başkanı GABB başkanlığına seçildi

gabb-diyarbakir-toplanti5.jpeg

Toplantıda yapılan seçimde Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Siraç Çelik, oybirliğiyle GABB Başkanı seçildi.

GABB Birlik Meclisi Başkanlık Divanı 1. Başkanvekilliğine Neslihan Şerdal, 2. Başkanvekilliğine ise Sofya Alağaş; Birlik Encümen üyeliklerine de Neslihan Şedal, Devrim Demir, Yunus Bağış, Birsen Orhan, Hamit Tutuş, Fuat Mehmetoğlu ve Alpaslan Karabulut seçildi.

Yapılan seçimlerin ardından GABB Başkanı Çelik, bölgede çok sayıda belediyenin üyesi olduğu birliğin yerel yönetimler için önemine dikkat çekerek, kendisini seçen birlik üyelerine teşekkür etti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.