Diyarbakır’daki fırıncılar zam yapmıştı: 100 bin ile 1 milyon arası ceza geliyor

Diyarbakır’daki fırıncılar zam yapmıştı: 100 bin ile 1 milyon arası ceza geliyor
 Muhabir
Diyarbakır’daki fırıncılar artan maliyetleri gerekçe göstererek, Ağustos ayında zam talebinde bulunmuş, ancak bu talepleri Diyarbakır Valiliği tarafından ret edilmişti. Bunun üzerinde Eylül ayında ekmeğe yeni zam gelmişti. Ticaret Bakanlığı uyardı!

AMİDA HABER – Diyarbakır’da 12 liradan satılan 400 gramlık pidenin fiyatı 6 ayda iki kez zamlanarak 15 liraya çıkmıştı. Ancak Diyarbakır’daki fırıncı esnafı artan maliyetlerden şikayet ederek, Ağustos ayında ikinci bir zam talebinde bulunmuştu.

Vali Ağustos zammını iptal etmişti

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odası (DESOB) kararıyla yapılan ve tepkiye neden olan ekmek zammı, Vali Münir Karaloğlu'nun talimatıyla toplanan komisyon tarafından iptal edilerek yeni ekmek zammı ertelenmişti.

2024/04/13/ekmek-zam1.jpg

Fırıncılar Eylül’deki zammı beğenmedi

Ancak fırıncı esnafı valilik kararının üzerinden bir ay geçmeden Eylül ayında maliyetlerin dengelenmesi gerekçesiyle 400 gramlık ekmeğin fiyatını 15 liradan 18 liraya çıkardı. Bu fiyatlardan da memnun olmadıklarını açıklayan Diyarbakır’daki fırıncılar yılın ikinci zammının ardında üçün zam talebinde bulunarak 18 lira olan ekmeğinin fiyatının 20 TL’den satılmasını istiyor.

2024/07/17/siirt-firin2.jpg

Ticaret Bakanlığı uyardı

Ekmek zammına ilişkin tartışmalar devam ederken, Ticaret Bakanlığı’ndan önemli bir uyarı geldi. Ticaret Bakanlığı’nın bugün yaptığı açıklamada, ekmek fiyatlarındaki spekülatif hareketlere dikkat çekerek, cezai müeyyide uyarısında bulundu.

ticaret-bakanligi.jpg

Fırıncılar dikkat: Büyük ceza geliyor

“Fahiş fiyat uygulamaları olarak tespit edilen denetim sonuçları, Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından "Haksız Fiyat Artışı" olarak değerlendirilmekte ve gerekli idari para cezaları uygulamaya konulmaktadır” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“81 ilimizde ekmek fiyat tarifesini aşan uygulamalar neticesinde, ekmek satışını yapan işyerlerine 100.000 TL'den 1.000.000 TL'ye varan tutarlarda idari para cezaları uygulanmaktadır.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.