Diyarbakır’daki hastane için çağrı: Zehir soluyoruz, taşıyın!

Diyarbakır’daki hastane için çağrı: Zehir soluyoruz, taşıyın!
 Muhabir
Diyarbakır’ın ilçe hastanesinin şehir merkezinin dışındaki fabrikalar bölgesine taşınmasına hasta ve hasta yakınlarından gelen tepkiler büyüyor. Vatandaşlar, zehir soluduklarını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

AMİDA HABER – 2015 yılında şehir merkezine 10 km uzakta Diyarbakır-Bismil Karayolu üzerindeki Köseli Köyü yakınında yapımı tamamlanarak hizmete giren Bismil İlçe Devlet Hastanesi’ne vatandaşlar tepkili.

Hasta ve hasta yakınları hastanenin hem şehir merkezine uzaklığı hem de inşa edildiği bölgede fabrikaların olması nedeniyle mağdur edildiklerini belirtiyorlar.

Vatandaşlar, hastanenin bulunduğu bölgede fabrikalardan gelen duman ve zehire maruz kaldıklarını, yetkililerin bir an önce bu duruma çözüm bulmalarını istiyor.

bismil-devlet-hastanesi.webp

Hastane fabrika bölgesine inşa edilmiş

Amida Haber’e hastanenin durumuyla ilgili konuşan vatandaş, hastanenin önünde dahi soludukları fabrika zehiri nedeniyle zor durabildiklerini belirterek, “Burada olağanüstü bir zehir var. Fabrikaların kusmuş olduğu olağanüstü bir zehir var.” şeklinde yaşadıkları içler acısı durumu dile getirdi.

bismildevlet-hastane.webp

'Lütfen hastaneyi buradan taşısınlar'

Yetkililere çağrıda bulunan Bismilli vatandaş, “Lütfen yetkililer gelip buna bir el atsın buna bir çözüm bulsun, insanlar burada çok ciddi bir mağduriyet yaşıyor. Sağlık Bakanımıza sesleniyorum, lütfen burayı görsün, el atsın. Ya bu fabrikaları buradan çıkarsınlar ya bu hastaneyi buradan taşısınlar çünkü olay çok ciddi. İnsanlar burada duramıyor. Arabanın içindeki insanlar dahi camını indiremiyor dumandan. Burada bu videoyu çekerken de çok ciddi zorluklar yaşıyorum, nefesim kesilmiş durumda lütfen bunu görün” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.